Када ће тачно бити укинута ванредна ситуација у Пироту, у овом тренутку не може се пецизно дати одговор, али је несумњиво да ће ова мера бити укинута тек онда када комплетна опасност по становништво буде отклоњена.

- И даље је на снази ванредна ситуација коју је јуче прогласио Градски штаб за ванредне ситуације у Пироту и остаће на снази док год за тим постоји потреба и док се стекну адекватни услови и отклоне све безбедносне опасности по живот и рад становништва на тој територији. Такође, за отварање аутопута и као и поново успостављање рада школа и вртића потребно да грађани прате оглашавање Градског штаба за ванредне ситуације у Пироту, речено је Блицу у МУП-у Србије.

Тренутно се и даље врши обилазак терена са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуте, Железницама Србије као и осталим структурама.

Фото:Инстаграм принтскрин/ 192_rs

 

- За 15 сати је заказана седница Градског стаба за ванредне ситуације, па молимо грађане да слушају упутства након конференције за штампу - саопштено је из МУП-а.

Подсетимо, због цурења амонијака у Пироту је проглашена ванредна ситуација. Један мушкарац преминуо је синоћ од последица гушења, а други је данас пронађен мртав недалеко од места акцидента, али ће се тек након обдукције тачно знати шта је директан узрок смрти.

Лекарску помоћ због тровања амонијаком затражило је око 50 људи од којих су 15, међу којима је троје деце, пребачени у УКЦ Ниш. Тренутно су у нишком УКЦ шесторо одраслих И троје деце док су остали пуштени на кућно лечење.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".