- Када се утврди шта се тачно дешавала у току те ноћи, случај ће бити близу решења - каже Ортизова и износи сасвим нову теорију која би могла да промени угао овде истраге:

- Сви они који заступају теорију да је Ану убио супруг, уверени су да је он дуго планирао убиство. Међутим, постоји ту још једна верзија! Шта ако су се Брајан и Ана у току новогодишње ноћи посвађали, ако је свађа отишла у неочекиваном правцу и ако је Брајан у налету беса урадио нешто страшно. И ако је потом почео да паничи, што је довело до тога да учини нешто још страшније са њеним телом - износи сасвим нови поглед на овај случај тужитељка Ортиз за портал "Бостон 25".

Према њеним речима, истрага мора да се настави у правцу откривања мотива за евентуално убиство, а до њега ће се доћи детаљном рекострукцијом дана пре новогодишне ноћи и посебно онога што се дешавала у кући Волшових у ноћи између 31. децембра и 1. јануара. Такође, наводи портал "Бостон 25", мора да се узме у обзир чињеница да је Ана већ 2014. године пријавила да јој Брајан прети убиство (мада се након тога удала за њега) и да је 2018. објавила слику са модрицом на лицу, што можда говори о насилној природи њеног супруга.

Фото: Инстаграм/принтскрин/WCVB

 

 

- Полиција мора да усресреди истрагу на то који би мотив могао да натера Брајана Волша да убије супругу Ану. Када то открије, имаће довољно доказа да га оптужи за страшан злочин - тврди Кармел Ортиз, једна од најпознатијих бостонских тужитељки, која се бавила и случајем бомбашког напада на Бостонском маратону 2013. године.

На питање како је онда могуће да Брајан још није оптужен за убиство супруге Ане, она подсећа да још нису решена два кључна питања - мотив и тело жртве.

- На крају свега, желите да имате необориве докате да бисте некога оптужили за тако страшну ствар као што је убиство. Желите да будете сасвим сигурни - каже она.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".