То долази након што су службеници за борбу против тероризма у суботу претражили адресу у Чеширу.

Човек је ухапшен у складу са чланом 9 Закона о тероризму из 2006, који покрива прављење и поседовање радиоактивних уређаја и материјала.

Пуштен је уз кауцију до априла 2023..

Командант Ричард Смит, шеф команде за борбу против тероризма Метрополитенске полиције, рекао је да - на основу онога што тренутно знамо", инцидент "и даље не изгледа да је повезан са било каквом директном претњом јавности -.

Рекао је да полицајци настављају да истражују како би "уверили да је ово дефинитивно случај".

Претрес имовине у Чеширу је завршен и полиција је саопштила да није пронађен никакав материјал који би могао да представља претњу за јавност.

Службеници граничних снага открили су радиоактивни материјал са пошиљком старог метала током рутинског прегледа 29. децембра.

Уранијум је елемент који се јавља у природи. Може имати нуклеарну употребу када је пречишћен или обогаћен. Ово се постиже употребом центрифуга. Ниско обогаћени уранијум се може користити за производњу горива за комерцијалне нуклеарне електране.

Високо обогаћени уранијум има чистоћу од 20% или више и користи се у истраживачким реакторима. Уранијум за оружје је обогаћен 90% или више.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".