Спавање одмах након јела може да изазове нагон за повраћање, киселину, па и гушење, а стручњаци препоручују да останете будни бар 2 сата после јела.

Постоји још доста навика који људи примењују одмах након јела, а никако нису добре. 

Уколико желите да сачувате своје здравље, после оброка обавезно прекините да се туширате, пијете чај и воду, вежбате и наравно пушите, а ево и зашто. 

Фото: Профимедиа

 

Туширање и купање повећава телесну температуре, што може да поремети правилну пробаву, тако да је идеално да то урадите барем 30 минута након јела. 

Пијење топлог чаја може да смањи апсорпцију гвожђа у крви, па би због тога било добро да уживање у топлом чају одложите бар сат времена након оброка. 

Иако је вежбање одлична навика за ваш организам, ипак није добро да га практикујете одмах након оброка. Ипак је за физичку активност најидеалније време најмање 2 сата након оброка. 

Фото: Профимедиа

 

 

Цигарете нису добре ни у једном смислу, али уколико је већ то ваш порок, сачекајте 20 минута након јела, пре него што запалите. За време процеса варења хране, никотин се дупло висе апсорбује у телу, што може да има озбиљних последица за ваше здравље. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Србија Данас)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".