За викенд у Калифорнији, током прославе кинеске Нове године убијено је 10 људи. Напад се догодио у суботу увече по локалном времену у плесној дворани у Монтереј парку, малом граду у непосредној близини Лос Анђелеса. Неколико сати након напада, нападач је пронађен мртав у комбију. Извршио је самоубиство.

Шериф округа Лос Анђелес Роберт Луна саопштио је да је убица идентификован као 72-годишњи Ху Кан Тран, али да је његов мотив за масакр непознат. Сада су се појавили снимци надзорне камере који показују тренутак када је нападач разоружан и приморан да побегне.

Камера је снимила 26-годишњег Брандона Тсаиа како се бори са нападачем, узима му оружје и тера га у бекство, неколико тренутака након што је убио 10 људи. Цаи каже да је нападач ушао у собу и уперио оружје у њега.

- У једном тренутку сам се смрзнуо. Мислио сам да ћу умрети, да се мој живот завршава овде, баш у овом тренутку. Али онда се нешто догодило. У ствари, чудо. Почео је да припрема оружје како би могао да пуца на све и пало ми је на памет да је сада тренутак да га разоружам. Могао бих да учиним нешто да заштитим све и потенцијално спасем себе -, рекао је за НБЦ који је објавио снимак и додао да је у том тренутку мислио на породицу и пријатеље.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".