Za vikend u Kaliforniji, tokom proslave kineske Nove godine ubijeno je 10 ljudi. Napad se dogodio u subotu uveče po lokalnom vremenu u plesnoj dvorani u Monterej parku, malom gradu u neposrednoj blizini Los Anđelesa. Nekoliko sati nakon napada, napadač je pronađen mrtav u kombiju. Izvršio je samoubistvo.

Šerif okruga Los Anđeles Robert Luna saopštio je da je ubica identifikovan kao 72-godišnji Hu Kan Tran, ali da je njegov motiv za masakr nepoznat. Sada su se pojavili snimci nadzorne kamere koji pokazuju trenutak kada je napadač razoružan i primoran da pobegne.

Kamera je snimila 26-godišnjeg Brandona Tsaia kako se bori sa napadačem, uzima mu oružje i tera ga u bekstvo, nekoliko trenutaka nakon što je ubio 10 ljudi. Cai kaže da je napadač ušao u sobu i uperio oružje u njega.

- U jednom trenutku sam se smrznuo. Mislio sam da ću umreti, da se moj život završava ovde, baš u ovom trenutku. Ali onda se nešto dogodilo. U stvari, čudo. Počeo je da priprema oružje kako bi mogao da puca na sve i palo mi je na pamet da je sada trenutak da ga razoružam. Mogao bih da učinim nešto da zaštitim sve i potencijalno spasem sebe -, rekao je za NBC koji je objavio snimak i dodao da je u tom trenutku mislio na porodicu i prijatelje.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".