Уколико вам се догоди овај пех, потребно је да будете спремни да одреагујете, али и да будете смирени.

Ови савети ће вам помоћи да ваш ауто зауставите безбедно.

Потребно је да заборавите "гас", односно да никако не убрзавате возило. Како би алармирали друге у саобраћају, потребно је да упалите сва четири показивача правца.

Кочница је, иако "отказала", и даље у функцији, међутим потребна је знатно већа сила да је активирате. Тако да је битно да је притискате што брже и што јаче.

Фото: Јутјуб принтскрин/BALKAN TRUCKS

 

Спуштајте степен преноса све ниже и постепено ка првој брзини, али немојте да "угушите" ауто, односно, није пожељно да се аутомобил тада и угаси.

Ручна кочница ће остати у функцији, тако да је потребно да је полако, уједначено подижете и активирате.

Уколико постоји заштитна ограда, можете да се прибијете уз њу и она ће вам успорити кретање, али овај маневар се мора пажљиво извести.

Фото: Н. Скендерија

 

Уколико поред пута постоји мекана подлога, земља, трава, шипражје, можете њу искористити да се се зауставите. Међутим, овај начин је јако опасан и овај подухват уз велику брзину може бити кобан. Тако се препоручује да прво спустите брзину до 15 километара на час, а затим скренете полако са пута.

По успешном заустављању јако је битно да ауто не покренете већ да што пре позовете шлеп-службу и да квар санирате пре нове вожње.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".