У Србији се током следеће недеље очекује хладно време са снегом, суснежицом и јаким ветром, што је после циклона који се премешта са запада ка истоку Европе и окрзнуће и нашу земљу. Ипак, крајем следећег викенда, топла ваздушна маса са Медитерана донеће наглу промену времена.

Према речима метеоролога Ђорђа Ђурића, у понедељак се у Србији очекује суво и прохладно време са сунчаним интервалима, уз слаб југозаапдни ветар. Максимална температура биће од 2 до 5°Ц, у Београду до 3°Ц.

- Почетком следеће седмице веома снажан циклон премештаће се се са севера Европе ка источној и он ће периферним делом захватити и Србију, а хладни фронт у склопу њега ободним делом прећи ће преко Србије, тако да ће са североистока и севера продрази и хладна ваздушна маса. У ноћи ка уторку у северним, а у уторак и у осталим пределима Србије очекује се пролазно наоблачење са кишом, суснежицом и снегом, пролазно уз јак северозападни ветар. Максимална температура биће у незнатном порасту, а по продору хладног фронта у паду, уз јак северозападни ветар. Након пада у понедељак, у уторак следи пораст ваздушног притиска, па ће у среду бити суво, али у четвттак ће још један идентинтичан систем погодити Србију, уз пролазне и слабе падавине - објашњава Ђурић.

 

 

Према тренутним прогнозама након 5. фебруара ојачаће термички висински гребен, уз прилив топле ваздушне масе са Медитерана, док ће у приземљу бити присутан антициклон, уз висок ваздушни притисак, па ће време бити суво, стабилно и топлије, уз максималне температуре од 5 до 10°Ц, док се у јутарњим часовима очекују магла и слаб мраз.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".