Овај део године је најнезгодније годишње доба за вожњу, време када се лакше догађају саобраћајне несреће, али и кварови су чешћи.

Зима крије многе опасности за возаче, а да бисте што сигурније прошли кроз њу, потребно је да имате ове ствари са собом које ће вас спасити ако се догоди нешто неочекивано.

Батеријска лампа би могла да буде од помоћи уколико вас ауто изневери током ноћи на неосветљеним местима. Осим што можете да је користите да осветлите шта желите, можете и сигнализирати другима да вам је потребна помоћ.

Фото: Танјуг/АП

 

Песак или со вам може помоћи уколико се заглавите у снегу. Потребно је да је само проспете испред и иза точкова и то ће значајно побољшати пријањање гума.

Лопата вам може помоћи када вам сметови буквално "затрпају" ауто, такође, може бити од помоћи и када се ауто заглави. То не мора бити баштенска лопата, данас на тржишту постоје склопиве лопате које могу да стану чак и у мањи ранац.

Каблови за покретање могу бити од велике помоћи када се испразни акумулатор. Зима и ниске температуре су велики непријатељи акумулатора и најчешће кварови на истом испливају баш у овом периоду.

Фото:Јутјуб принтскрин/Auto Gear

 

Ћебе или покривач вам могу помоћи да се сакријете од хладноће ако вас аутомобил изневери, а помоћ није у близини. На овај начин ћете остати на топлом уколико чекате помоћ. Такође је погодно да га поставите испод аутомобила уколико је то потребно.

Основни алат није користан само током зиме, већ током читаве године. Са собом је потребно да га имате уколико је потребно санирати неки лакши квар.

Ланци за снег су законски обавезни уколико путујете ван града, а чак иако имате нове зимске гуме, може доћи до ситуације када то једноставно није довољно.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".