На територији општине Пријепоље нема струје услед квара на главном далеководу, рекао је Драго Попадић, председник општине Пријепоље.

- На целој територији општине Пријепоље нема електричне енергије. Екипе су на терену и уклањају се кварови, којих је заиста доста. Путеви првог приоритета су очишћени, захваљујући брзој интервенцији свих који су одмах по давању налога изашли на терен - казао је Попадић.

И Бајина Башта је целу ноћ била без електричне енергије, а тек у јутарњим сатима струја је дошла у градско подручје.

- Главни путеви су проходни, док мештани чисте сеоске путеве, али смо направили план да у току дана очистимо све. Од тешког и влажног снега оборен је велики број стабала - рекла је Весна Ђурић, председница општине Бајина Башта.

Фото: Д. Гагричић

 

Снег који је од јуче поподне падао у нововарошком крају, изазвао је бројне проблеме у снабдевању електричном енергијом у селима на нижој надморској висини.

- У селима Бистрица, Радијевићи, Рутоши, у делу Драглице и Негбине, струје нема од ноћас. Ту је падао мокар снег и оптеретио нисконапонску мрежу, док је у селима на вишој надморској висини падао сув снег и ту није било проблема - казао је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Према његовим речима, снега у самом граду има у висини од 35 центиметара, у приградским насељима око пола метра, док је на планинама снежни покривач на појединим местима око два метра.

- Скоро сва села су била завејана, једино је проходно у селима која су везана за магистрални пут - казао је Васиљевић.

Он је истакао да су све надлежне службе на терену и да су кренуле у рашчишћавање сеоских путева.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".