Глумац ретко даје интервјуе и при том брижљиво бира речи, а више пута је истакао да њега вируелни свет не занима.

- Не верујем у сајбер свет, немам мреже и профиле, то је за мене лажни свет - јасан је.

Иако заједничке фотографије никада нису доспеле у јавност, није тајна да је већ четврт века у складном браку са супругом Саром.

Венчали су се 1996. године у манастиру Високи Дечани, на Косову и Метохији, у присуству чланова породице и пријатеља, међу којима су биле бројне Ненадове колеге. У годинама које су уследиле добили су четворо деце: три ћерке и сина.

Фото: В. Данилов

 

- Када сам рекао "да", да ли у цркви, пред сведоцима, у општини, сећам се своје прве помисли: "Сад дај све од себе да ово твоје 'да' никада не буде укаљано". Бити витез, бити чојствен, све жене поред себе држим као мало воде на длану… То је нешто чиме се ја водим - објаснио је Ненад Јездић у једном интервјуу.

Глумац је једном приликом објаснио да Сара ни по коју це ну не жели да се експонира, те да се због тога са њим никада не појављује на догађајима у престоници.

- Она не воли да је спомињем ни по статусу који ужива у нашој брачној заједници, а камоли име да јој изговорим. Она је у овој причи ја, а ја сам она. То је суштина брачног живота - испричао је глумац једном ретком. приликом

Док, с једне стране, континуирано гради успешну глумачку каријеру, подједнако је посвећен свом имању у селу Забрдица, надомак Ваљева. Уз породичну кућу подигао је и дестилерију за прераду ракије. Комшије из места сведочиле су новинарима који су их обилазили да се често дешава да Ненад проведе дан на трактору, обрађујући земљу, а затим хита за Београд да одигра представу.

Фото: В. Данилов

 

Иако данас живи прилично лагодно, почетак брачног живота није деловао обећавајуће.

‒ Када смо супруга и ја прво дете стварали, кад смо се венчали и почињали породични живот, ми смо имали један тањир и једну виљушку. Она виљушку, а ја тањир. Или обрнуто, свеједно. Поента је да смо веровали у будућност. Треба веровати. Љубав не можеш да осетиш ако не верујеш. А битно је да то осетиш, јер сва задовољства долазе из испуњености човека љубављу за свог ближњег и из оне љубави коју добија од свог ближњег ‒ каже Ненад који има прилично јасан став о родитељству.

‒ Деци једино помажемо уколико им дамо прави пример. Једна мудрост каже: "Ако хоћеш да мењаш свет, прво почни од себе" - рекао је глумац својевремено.