Реч је Лазару Радуловићу (18) и годину дана старијима Обрену Ковачевићу и Алекси Грговићу, који су такође осумњичени и за раније насилничко понашање према М. П.

Њима је притвор одређен због опасности од утицаја на сведоке, али и опасности да би Радуловић могао поновити кривично дело.

Након бруталног пребијања тинејџера Д.Р., подгорички медији су писали да је Радуловић син полицијског функционера.

- Судија за истрагу Основног суда у Подгорици је одредио притвор осумњиченима Р.Л., Г.А. и К.О. који се терете да су извршили кривично дело насилничко понашање на штету П.М. и Р.Д. и кривично дело тешка телесна повреда на штету Р.Д. Притвор је одређен због опасности од утицаја на сведоке В.Б., М.Л., Д.М и П.О., који су, према стању из списа предмета Основног државног тужилаштва у Подгорици, били очевици предметног догађаја, па будући да сведоци, као и осумњичени посећују исту играоницу, то би исти могли ометати даљи ток поступка утицањем на наведене сведоке.

Из тог разлога је, по мишљењу судије за истрагу, стоји наведени притворски основ.

- У односу на осумњиченог Р.Л. притвор је одређен и због опасности од понављања кривичног дела, будући да се ради о лицу које је склоно вршењу кривичних дела са елементима насиља, а каква су и кривична дела која му се стављају на терет - саопштено је из Основног суда у Подгорици, пренеле су подгоричке Вијести.

Наовди се да је судија за истрагу одбио предлог да се у односу на осумњичене Г.А. и К.О. притвор одреди и због опасности од понављања кривичног дела, имајући у виду да ова лица до сада нису осуђивана, нити су против њих пред овим судом у току поступци, те одбио да одреди притвор због опасности утицаја на сведоке оштећене у односу на све осумњичене, налазећи да су П.М. и Р.Д. лица која су оштећена и на које се, по логици ствари, не може утицати.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".