У саопштењу је наведено да се несрећа догодила у 11.37, када је "на мушкарца који се неовлаштено кретао пругом у близини путног прелаза налетела дизел локомотива", преноси Српскаинфо.

– Машиновођа Железница Републике Српске је видевши мушкарца који се креће пругом, више пута давао звучни сигнал, међутим трагедија се није могла избећи, јер се мушкарац није склањао са колосека – наводи се у саопштењу.

Железнице Републике Српске изражавају жаљење и упућују саучешће породици страдалог.

Из ове компаније наводе да су на лице мјеста изашли припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, службе Хитне помоћи, Окружно јавно тужилаштво и Комисија Железница Републике Српске.

Увиђај је завршен, а редовно саобраћање возова на прузи Приједор-Омарска успостављено је у 14.59 часова.

Путни прелаз Тополик осигуран је саобраћајним знаковима на путу и троуглом прегледности.

Железнице Републике Српске поново апелују на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, буду одговорни према себи и другима, обавезно се зауставе испред путног прелаза и безбедно наставе вожњу након преласка пруге.

Из ове компаније наводе да је данас у 11 часова између станица Челинац–Јошавка дошло до лома друге осовине на пружном возилу. Безбедност железничког саобраћај ни у једном тренутку није била угрожена, а железнички саобраћај на прузи Челинац-Јошавка затворен је док трају радови на отпремању пружног возила – наводи се у саопштењу.