Након сјајне улоге у серији "Државни службеник", глумица Ваја Дујовић је добила још једну прилику у сличном жанру.

Реч је о новом трилеру "Немирни", који се емитује од 13. маја на каналу Суперстар.

Иначе, Вањину биографију већ красе бројни наслови - "Тома", "Бранио сам младу Босну", "Александар од Југославије", "Нечиста крв: Грех предака", "Војна академија" и комедија "Луд, збуњен, нормалан". У међувремену снима документарно-играни серијал "Друг Марко".

Јесте ли узбуђени пред премијеру серије "Немирни"?

- Јесам. Играм први пут с предивном колегиницом Николином Фригановић. Тумачим лик ћерке главне протагонисткиње Мирне, коју тумачи Николина. Свака улога је захтевна, па и мала.

Каква је Николина као партнерка?

Фото: АТА имагес

 

 

- Она је божанствена глумица и партнерка и прилика да учим од ње ми је била важна. Сценарио за "Немирне" Данице Николић је фантастичан. На мале екране стиже озбиљна и узбудљива крими-прича од 12 епизода.

Тренутно снимате серијал "Друг Марко", у ком играте Славку Ранковић. Како сте је доживели?

- Славка је била озбиљан стуб те породице. Она је Ранковића подржала у најтежим тренуцима и држала их је све на окупу кад им није било лако.

Није вам опет партнер Милан Марић, већ колеге Павле Чемерикић и Небојша Дугалић, који тумаче лик Ранковића у различитом старосном добу.

- Једном да ме прескочи Марић (смех). Играм и с Павлом и Небојшом, а највећи изазов ове улоге јесте што тумачим жену у распону од 40 година. Занимљиво је играти неког млађег, али и доста старијег.

Фото: АТА имагес

 

 

Шта вам је Славка донела као лик?

- Дивим се женама које су биле у рату. Славка је била строга и била је друга дама Југославије. Занимљиво ми је што у серији има простора да каже све што није било јавно. Била је огорчена и љута због неправде која им се догодила. Као лик имам слободу да прикажем такву њену страну.

Да ли ћете запуцати у кадру?

- Нажалост, немам таквих сцена. Кад се буде снимала нова сезона "Државног службеника" или нека друга серија, потрудићу се да добијем и неки такав задатак.

Да ли ова улога има сличности с "Томом"?

- Волим епоху. За ову улогу ми помаже искуство из "Томе", али и костим и сценографија.

Због "Томе" сте путовали у Сарајево. Хоћете ли сада видети Дубровник?

- Нећу. Само глумимо да смо данас у Дубровнику, то је филмска илузија.

Фото: АТА имагес

 

 

Које место у вашој биографији ће за 10 година заузимати улога Славке Ранковић?

- Важно. Серија "Друг Марко", која ће се емитовати на РТС, сигурно ће бити веома гледана и мислим да ће занимати људе. Ово није серија у којој је пуно тога препуштено машти писца, већ имамо факте, доста документарног дела из наше историје, што ће свима бити занимљиво.

Гледаћемо вас и ове јесени као Данку Нововић у серији "Тома" и опет с Миланом Марићем?

- Марић и ја смо престали да бројимо који пут смо партнери на сету, али сад смо први пут у епохи и немамо љубавне сцене (смех). Ни Данка ни Тома нису били у љубавном односу, били су пријатељи, али ми смо у серији мало измаштали тај њихов однос.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: