Наранџасти метеоаларм са грмљавином на снази је у Банату и Бачкој, док је жути метеоаларм за грмљавину у Срему, Поморављу и Источкој Србији. Када је у питању киша, наранџасти метеоаларм на снази је у Срему, Београду, Западној Србији, Шумадији, Поморављу, Источној Србији и Југозападној Србији.

Наранџасти метеоаларм најављује опасно време. Када је он на снази, прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Потребно је пратити савете које дају надлежне државне службе.

На појединим локацијама очекује се да у кратком временском интервалу падне преко 30 милиметара кише по квадратном метру, уз опасност од урбаних поплава, односно од краткотрајних поплава услед немогућности да одводни системи не прихвате огромну количину воде у кратком временском интервалу.

Београд је на удару грмљавинске олује са веома обилним пљусковима, а током вечери престоницу ће да захвати још један снажан грмљавински систем са веома обилним пљусковима.

На појединим локацијама очекује се опасност од града.

БОНУС ВИДЕО: