Narandžasti meteoalarm sa grmljavinom na snazi je u Banatu i Bačkoj, dok je žuti meteoalarm za grmljavinu u Sremu, Pomoravlju i Istočkoj Srbiji. Kada je u pitanju kiša, narandžasti meteoalarm na snazi je u Sremu, Beogradu, Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju, Istočnoj Srbiji i Jugozapadnoj Srbiji.

Narandžasti meteoalarm najavljuje opasno vreme. Kada je on na snazi, prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Potrebno je pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Na pojedinim lokacijama očekuje se da u kratkom vremenskom intervalu padne preko 30 milimetara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava, odnosno od kratkotrajnih poplava usled nemogućnosti da odvodni sistemi ne prihvate ogromnu količinu vode u kratkom vremenskom intervalu.

Beograd je na udaru grmljavinske oluje sa veoma obilnim pljuskovima, a tokom večeri prestonicu će da zahvati još jedan snažan grmljavinski sistem sa veoma obilnim pljuskovima.

Na pojedinim lokacijama očekuje se opasnost od grada.

BONUS VIDEO: