Рођени су 28. марта 1929. године у Скопљу а њихова смрт је до дан данас за многе остала мистерија. Предраг Лаковић био је пет минута старији од брата близанца и једва је преживео када се родио.

Средњу школу је завршио у Пећи, а затим је уписао Академију за позориште, филм, радио и телевизију. На Академији је био у класи са великанима југословенског глумишта, Оливером Марковић, Ђузом Стојиљковићем, Властом Велисављевићем.

Усавршавао је пантомиму у Паризу, код Марсела Марсоа и Жака Лекока, а глумачку каријеру је започео у Београдском драмском позоришту.

У својим улогама тумачио је обичне људе, често боеме и оне са маргине.Добитник је многих награда, а једна од њих је Октобарска награда Града Београда, коју је добио 1987. године. Међу телевизијском публиком остаће упамћен по лику ујка Косте у серији „Бољи живот".

Фото: Јутјуб принтскрин/РТС

 

Лаковића су многи описивали као повученог човека, али и као великог боема. Често је уживао у пецању на Мртвој Тиси, код Чуруга где је имао викендицу.

Управо на том месту, на Мртвој Тиси, завршио је свој живот, тако што се удавио у реци. Беживотно тело глумца пронашли су локални аласи.

Спекулише се да је у смрт ипак отишао својевољно, међутим, тако нешто званично никада није потврђено, те је његова смрт на неки начин и данас мистерија.

За разлику од Предрага, кога публика памти као самотњака, Драган Лаковић остаће упамћен као водитељ дечје емисије „Децо, певајте са нама“, у којој је део програма био и хор „Колибри“.

Фото: Јутјуб принтскрин/РТС

 

За њега може рећи да је обележио детињства многим генерацијама, а са малих екрана ширио је позитивну енергију и улапшавао дане најмлађој публици.

По професији је, баш као и његов брат близанац, био глумац. Био је члан Позоришта на Теразијама, где је оставио значајан траг, посебно у мјузиклима: „Пут око света“, „Цигани лете у небо“, „Моја љупка дама“.

За његову смрт везивале су се језиве приче, да је преминуо као бескућник и да је његово беживотно тело пронађено у возу који је путовао на релацији Београд – Бар.

Међутим, како многи наводе, такве тврдње нису биле истините, већ је глумац преминуо изненада 31. маја 1990. године у свом стану од инфаркта.

БОНУС ВИДЕО: