Ђорђе Стојковић крајем прошле године постао је отац. Откако је са супругом Иваном добио сина Нестора, потпуно је, како истиче, пресложио животне приоритете.

Глумац ког је публика запамтила као Кемала Монтена у "Томи", Пабла у "Клану" и Грују Голијанина у "Војној академији", каже да је једва дочекао да постане тата.

Решио је да упути апел младим паровима, посебно мушкарцима, да превазиђу страхове и потраже помоћ кад пожеле да постану родитељи.

- Брз начин живота, много стреса и послови којима се бавимо утицали су на нас обоје. Захваљујући саветима нутриционисте, уролога и тренера, успели смо да стабилизујемо све у телу, пошто нам није установљен неки круцијалан медицински проблем. И мада су нам препоручивали да се подвргнемо вантелесној оплодњи, трудноћа се догодила природним путем - казао је он.

Вера у добар исход је најважнији, уверен је Ђорђе, јер све иде из главе, а њима је био потребан само један дан да се опусте и растерете.

- У једном тренутку рекли смо да ако не будемо успели да добијемо своје, можемо и да усвојимо дете, да неко мало биће које је остављено и нежељено постане жељено. Многи мушкарци се, из страха шта ће рећи околина, не одлучују чак ни да оду код лекара на преглед, што је огроман проблем, посебно уколико су млађи. И мене је, док сам ишао на тестирања и претраге, све то убијало у појам, осећао сам се лоше јер сам мушко по лику и рођењу, а нисам пошто не могу да направим дете.

- Треба се суочити са тим страхом и победити га, од чега велика већина мушкараца бежи. Бојимо се, а заправо немамо чега да се плашимо. Шта лоше може да се деси? Доста људи није ни психички зрело, па за неплодност махом криви жене, што опет датира из давних дана, да су жене јалове, а мушкарци богом дани. Ноторна глупост и примитивизам - истиче глумац.

Уверен је да се ништа у друштву неће променити док људи прво не почисте своје двориште.

- Људи неће да се мењају. Боје се промена, боје се прегледа код лекара, боје се свега. Због чега? Ионако живимо од данас до сутра. Пре неки дан пољубио сам сина и кренуо на тренинг и у том моменту ми је прошло кроз главу да га можда љубим последњи пут. Ужасна помисао, али то је, нажалост, наша реалност. Људи не могу да промене никог другог осим себе и када би свако то урадио, било би одлично. Сви мислимо да смо јако паметни, а заправо нисмо свесни колико смо шупљи јер нама влада страх. Кад би сви радили на себи, оставили мобилне телефоне и узели нешто да прочитају, можда бисмо и успели - закључује он за поменут медиј.

(Глорија)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".