Сви су знали да је Бата био велики перфекциониста који је увек тражио да одмах погледа оно што је снимљено и кад не би био задовољан, тражио би да се снимање понови.

Паја је, пак, увек снимао сцене само из једног покушаја, евентуално два и сви су знали да трећи пут неће хтети.

Када је дошао ред на снимање сцене у којој Паја треба да удари Бату даском, Бата је био доста забринут, иако је знао да је даска направљена од веома мекане балзе, која се и иначе користи за снимање таквих сцена. Тражио је да се даска неколико пута испроба на једном од радника на сету, Ђоки, момку који је био "девојка за све".

Фото: Јутјуб принтскрин/OldClassicGamer

 

Ђока је тако неколико дана заредом добијао даском по глави и стално је тврдио да је даска ипак тврда. Бата није хтео да снима, па се сцена стално одгађала. Павле му је зато рекао да ће мало пререзати даску и сломити је рукама те да га тако скоро неће ни додирнути. То су и урадили, рез на дасци премазали су воском да се не би видео, а Бата је коначно пристао на снимање.

Међутим, Паја је непосредно пре снимања окренуо даску и свом снагом опалио Бату по леђима оном страном која није била пресечена. Даска је пукла од силине ударца, а сниматељ је викнуо: "Окренуо си даску наопачке!"

- Није наопачке, двадесет година чекам ово. Нека сада види је ли тврда балзовина, маму му његову - рекао је Павле и напустио кадар.

Фото: В. Данилов

 

Од вољеног глумца умало батине није добио на почетку своје каријере редитељ Предраг Гага Антонијевић.

- Имао сам прилике да радим с глумачким великанима из бивше Југославије. И дан-данас ми је тешко неку причу из тих дружења да издвојим. Сећам се Павла Вуисића. Он је играо у мом првом филму. Дође ми на сет необично пијан, до те мере да не може да изговори текст, што је за њега било ретко. Снимали смо на Златибору. Пио је ракију. Имао сам 24 године. Био сам клинац несигуран у себе.

- Осећам да ми се руши цео свет. Нисам знао шта да радим. Стиснем зубе и кажем му: "Молим вас, не можете овако да глумите, прекидам снимање." И Паја се нашао у чуду. И, прође то. Сутрадан га сретнем, а он ми каже: "Слушај, мали, оно јуче ти је прошло, а следећи пут ако се будеш драо на мене, добићеш шамар." Супер сам прошао, али сам сачувао ауторитет код екипе. Ма има ту милион прича... - испричао је својевремено редитељ у исповести за "Курир".

БОНУС ВИДЕО: