Њемачка породица на летовању је учинила добро дело, али због непоштовања протокола, умало да заврше у проблемима. У Хрватској су на поклон добили јагње које су одлучили да превезу до свог дома у Берлину, али планове им је помрсила аустријска полиција.

У вечерњим сатима 17. августа добили су дојаву да се у улици Шварцерштрасе у Салцбургу у аутомобилу налази младо јагње које гласно блеји. Полицијски службеници одмах су интервенисали и утврдили да се на задњем седишту аутомобила немачких регистарских ознака са одшкринутим прозорима налази младо јагње. Породица му је тамо направила креветић од кутије, ћебета и мало сена.

Полицајци су убрзо сазнали да се власник аутомобила налази у оближњем луткарском позоришту, а да је бригу о јагњету за то време поверио конобарици која је радила у угоститељском објекту недалеко од паркинга.

Испитивањем је утврђено да је породица 49-годишњег Немца на одмору у Хрватској на поклон добила јагње које је овца одбацила 7. јула. Као љубитељи животиња, одлучили су јагње да преведу на своју фарму, а пре тога намеравали су кратко да стану у Салцбургу, где их је затекла полиција. С транспортом, кажу, нису имали проблема - јагње је мирно путовало на средини задњег седишта, између деце која су га држала.

О инциденту је обавештена ветеринарска служба која је преузела јање, названо Чили, и предала га организацији за заштиту животиња која ће се побринути да јагње обави све потребне прегледе и четири недеље карантина. По истеку периода изолације, очекује се да ће 49-годишњак моћи да преузме Чилија од организације и превезе га у Берлин.

БОНУС ВИДЕО: