NJemačka porodica na letovanju je učinila dobro delo, ali zbog nepoštovanja protokola, umalo da završe u problemima. U Hrvatskoj su na poklon dobili jagnje koje su odlučili da prevezu do svog doma u Berlinu, ali planove im je pomrsila austrijska policija.

U večernjim satima 17. avgusta dobili su dojavu da se u ulici Švarcerštrase u Salcburgu u automobilu nalazi mlado jagnje koje glasno bleji. Policijski službenici odmah su intervenisali i utvrdili da se na zadnjem sedištu automobila nemačkih registarskih oznaka sa odškrinutim prozorima nalazi mlado jagnje. Porodica mu je tamo napravila krevetić od kutije, ćebeta i malo sena.

Policajci su ubrzo saznali da se vlasnik automobila nalazi u obližnjem lutkarskom pozorištu, a da je brigu o jagnjetu za to vreme poverio konobarici koja je radila u ugostiteljskom objektu nedaleko od parkinga.

Ispitivanjem je utvrđeno da je porodica 49-godišnjeg Nemca na odmoru u Hrvatskoj na poklon dobila jagnje koje je ovca odbacila 7. jula. Kao ljubitelji životinja, odlučili su jagnje da prevedu na svoju farmu, a pre toga nameravali su kratko da stanu u Salcburgu, gde ih je zatekla policija. S transportom, kažu, nisu imali problema - jagnje je mirno putovalo na sredini zadnjeg sedišta, između dece koja su ga držala.

O incidentu je obaveštena veterinarska služba koja je preuzela janje, nazvano Čili, i predala ga organizaciji za zaštitu životinja koja će se pobrinuti da jagnje obavi sve potrebne preglede i četiri nedelje karantina. Po isteku perioda izolacije, očekuje se da će 49-godišnjak moći da preuzme Čilija od organizacije i preveze ga u Berlin.

BONUS VIDEO: