Америчка Федерална агенција за ваздушни саобраћај (ФАА) наредила је затварање ваздушног простора изнад затвора округа Фултон у савезној држави Џорџија у очекивању предаје властима бившег председника Доналда Трампа.

Њузвик пише да окружне власти очекују да се Трамп, који је оптужен да је планирао поништавање пораза на председничким изборима 2020. на територији Џорџије, појави у затвору у вечерним сатима.

Фото: Профимедиа/Илустрација

 

 

Наводи се да је ФАА увела забрану лета изнад затвора округа Фултон од 18.45 до 21 час по локалном времену

 

 

Шеј Шрадер, новинарка локалне телевизије WТОЦ из Џорџије, објавила је на друштвеној мрежи X, ранијем Твитеру, да је разлог за затварање ваздушног простора око затвора "кретање ВИП личности".

Телевизијска станица Фокс 5 из Атланте наводи да ће се приликом Трампове предаје у затвору округа Фултон десити нешто што није виђено у досадашњој историји Америке, а то је да ће бивши председник САД бити званично фотографисан као преступник након хапшења.

Наводи се да се очекује да ће се Трамп у затвору задржати око 90 минута, а напустиће га након плаћања кауције.

Трамп је раније ове недеље изјавио је да ће се предати властима у четвртак у Џорџији.

 

 

- Можете ли да верујете? Идем у Атланту у Џорџији у четвртак, да ме ухапсе! - написао је Трамп на својој друштвеној мрежи Трут соушал.

АП је објавио да је Трампу одређена кауција од 200.000 долара, а у договору о кауцији, који су потписали његови адвокати и главна тужитељка округа Фултон Фани Вилис утврђени су услови за пуштање на слободу укључујући забрану застрашивања сведока и опструисања правде.

(Неwсwеек)

БОНУС ВИДЕО: