Алексић је рекао да је још увек у току административна процедура за прелазак К.К. у ту установу, а да они, до сада, нису имали никакав контакт са К.К. нити су га видели, иако у болници у којој је смештен имају два одељења старијих разреда и једно млађих.

- Чекамо мишљење лекара који раде са њим и да се заврши административни процес да видимо какве је оцене имао у матичној школи. Како ће бити, стварно не могу да кажем. Без обзира на све емоције које имамо и шта осећамо, а о томе сам разговарао и са наставницима, ми морамо да будемо професионалци - рекао је Алексић. 

Фото: Танјуг/С. Аћимовић

 

 

Додао је да ће се, у сарадњи са лекарима, одлучити која ће се врста наставе примењивати. 

- Постоји неколико модела наставе које користимо у нашој пракси са ученицима који се налазе на дужем болничком и кућном лечењу. Мишљење лекара биће за нас смерница, како ћемо поступати и у ком обиму ћемо радити. Могуће је да ће се из свега тога изродити неки други модел који ће бити адекватан за тај случај - рекао је Алексић.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

Истакао је да никада нису имали случај као што је К.К., али да рад у болничким условима захтева стално прилагођавање у чему имају пуно искуства.

- Болнице су системи где је лечење на првом месту, а образовање дође као надоградња. Од тога зависи наш рад - поручио је Алексић.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".