Скоро сваког месеца, месец добија нови почетак, празну листу, поновно рођење, када постане млад месец. Ова лунација се дешава када се Месец креће заједно са Сунцем тако да се чини невидљивим са Земље.

У астрологији, млад месец је претеча промене која нуди тренутак да се нове идеје и могућности испоље. А у смислу самоусавршавања, млад месец у Девици је једна од најмоћнијих лунарних прилика које морамо искористимо за остварење својих планова.

Септембар 2023. нови Млад месец у променљивој Девици стиже 14. септембра. 

Фото: Профимедиа

 

 

Како ће септембарски млад Месец у Девици утицати на све знакове Зодијака?

Ован

С једне стране, млад месец у Девици вас гура да реорганизујете своје приоритете и унесете ред у свој простор. С друге стране, тражи од вас да преузмете одговорност за своје опште здравље и добробит. Одличан је тренутак за стварање граница.

Бик

Млади Месец Девици даје енергију у креативном и романтичном сектору. Усредсредите се на укључивање неких својих уметничких порива у своје ритуале неге о себи. Запамтите да вас прошлост не дефинише. Шта год да је добро за вашу душу, наставите да га негујете. Ваше нове креативне рутине ће подстац́и ваше страсти и инспирисати ваше следеће путовање.

Близанци 

Тренутно је мирно време за вас и ствари могу чак изгледати веома релаксирајуће. То је зато што се месец сели у вашу четврту кућу породице и дома, што вас подстиче да размислите о томе шта вам је потребно да бисте се осећали сигурно и безбедно. 

Рак 

У овом периоду Ракови треба два пута да размисле пре него што повуку важне потезе. Још увек постоји утицај ретроградног Меркура, тако да је сада важније него икада да размишљате логично и избегавате да будете претерано критични према другима. 

Фото: Профимедиа

 

 

Лав

Млад Месец вас тера да се позабавите својим навикама трошења новца, али вас такође подсећа на ваше самопоштовање. Осврните се на свој буџет и успоставите финансијске границе - то раскошно подно огледало које сте видели на ТикТоку може да сачека. Будите захвални и на томе што имате, јер имате сасвим довољно.

Девица

Ова лунација је супер трансформативна за Девице. Сада је време да све планове, открића, осећања и наде спроведете у дело. Ипак, пазите, лоше навике вас могу спутати. Обратите пажњу на оно чиме сте опседнути и о чему превише размишљате, и уместо тога, запамтите да ствари треба да буду што  једноставније.

Вага

Ваге праве корак уназад како би схватиле да је сасвим ок бити соло. Моћан је тренутак да успорите и покушате да разумете своје мисли и емоције из практичног објектива и цените кораке које сте направили. Сада је савршен тренутак да развијате свој унутрашњи мир. 

Шкорпија

Млади месец Девице вас подсећа да је у реду да се ослоните на друге за подршку. Можда ћете приметити да се ваша група пријатеља шири или да се појавите пред вашим најмилијима на потпуно нов начин. Они ће вам у наредном периоду бити највећа подршка. 

Фото: Профимедиа

 

 

Стрелац

Млад Месец Девице може бити примамљив да ризикујете све и потпуно промените каријеру. Ипак, треба да будете стрпљиви, јер је то процес који траје. Кључ за постизање успеха је у упороности. Пустите да ствари иду лаганим темпом и све ће бити како сте замислили.

Јарац

Земљани знак Девица вас инспирише да истражујете изван ваше зоне удобности, подстичујући вас да промените своју перспективу о вредностима или идентитетима који вам могу бити драги. Било да усвајате нове филозофије или истражујете нешто ново, овај млад месец вам помаже да проширите своје видике. Ваша вредност почиње од вас и ваше суштине, а сва ваша признања су специјалне награде.

Водолија 

Радикалне промене су у току, али највећа лекција коју ћете научити је како да уравнотежите своје залагање за друге у односу на самозаступање. У реду је бити себичан, посебно када је у питању брига о себи и побољшање. Ова лунација подсец́а да морате да радите на себи.

Рибе

Ваше везе су тренутно у центру пажње. Сада ћете имати прилику да одвојите своју везу од романтизације. Ово је добар тренутак да срушите зидове и помирите се са оним што је стварно. Током ове земаљске луне, научите да лечите своје срце и стварате сопствену радост у домену ваших односа и шире. Духовно блаженство и вођство ће ускоро ући у ваш живот - а само то је вредно свих ваших прошлих губитака.

БОНУС ВИДЕО: