Заједно са Ураном, Нептун, планета снова и илузија, такође је активан и ретроградан под овим младим месецом. Астрологија налаже да присуство Нептуна може нам створити малу маглу, али ће нас такође водити да слушамо своју унутрашњу мудрост. Меркур завршава своје ретроградно путовање на дан младог месеца. Меркур се сматра гласником богова, па обратите пажњу на све поруке које нам дођу у овом тренутку. Шансе су да су поруке које примамо око младог Месеца додале магију или важност.

Фото: Профимедиа

 

 

Млад Месец се дешава 15. септембра и у то време је активно шест великих ретроградних планета. Снажна ретроградна енергија испод младог Месеца може да нас повуче унутра и у прошлост, натерајући нас да направимо биланс како бисмо били сигурни да у потпуности разумемо где смо били пре него што кренемо напред.

Са толико планета које се крећу ретроградно, можемо осетити да су живот или одређене ситуације потпуно стали. Можда је тешко ићи даље или је тешко знати како променити динамику. Можда ћемо морати још мало да седимо у блату пре него што сазнамо пут даље.

Фото: Профимедиа

 

 

Овај млад Месец у Девици је последњи пре равнодневице и пре почетка сезоне помрачења, што значи да поставља сцену за промене које су предодређене. Иако ћемо се и даље осећати као да стагнирамо од свих ретроградних активности, овај млади месец делује као прекретница, осветљавајући пут да нам помогне да се ослободимо старог.

Док ће се енергије које се мењају полако откривати саме себе, можда ће нам бити добродошло олакшање ако на тренутак заглавимо или стагнирамо. Можда ћемо се после тога осећати прилагођеније, боље припремљене и више прихватајући нашу ситуацију и место у које ћемо се преселити.

Девица је уземљени земаљски знак који представља богиња Девица, која је симбол целовитости, унутрашње светости и суверенитета. Богиња Девица која влада Девицом није везана ни за кога, она је задужена за свој живот и потпуно је повезана са божанском моћи која живи у њој.

Фото: Профимедиа

 

 

Можемо користити енергију Богиње Девице да нас води кроз ово време младог Месеца и подсети се да је све што нам је потребно у нама. Шта год да се догоди, Богиња Девица зна да ц́е бити у реду. Она зна да  ће пронаћи снагу, мудрост и знање да савлада све што јој се нађе на путу.

На практичнијем нивоу, такође можемо да каналишемо енергију младог Месеца у Девици да планирамо, планирамо и организујемо своје животе. Његову енергију можемо искористити за методичан и практичан приступ свему што треба да урадимо.

Уран, планета буђења и промене, активан је под овим младим месецом, додајући слој нестабилности или колебања овим енергијама. Кад год је Уран јак, можемо се осећати помало узнемирено или несигурно у будућност.

Ова неизвесност ће на крају изазвати буђење, али велике су шансе да још увек нећемо моћи да осетимо пуно присуство ових енергија буђења.

Заједно са Ураном, Нептун, планета снова и илузија, такође је активан и ретроградан под овим младим месецом. Присуство Нептуна може нам створити малу маглу, али ц́е нас такође водити да слушамо своју унутрашњу мудрост.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Ако не разумемо или не можемо да разумемо свој спољашњи свет, време је да уђемо унутра и разјаснимо свој унутрашњи свет.

Поред тога, Меркур завршава своје ретроградно путовање на дан младог месеца. Меркур се сматра гласником богова, па обратите пажњу на све поруке које нам дођу у овом тренутку.

Шансе су да су поруке које примамо око младог Месеца додале магију или важност.

БОНУС ВИДЕО: