Недавно је објављено истраживање о саобраћајним несрећама на британским путевима, која је открило да би безбедност у саобраћају била много већа да аутомобиле возе искључиво жене. Али, каква је ситуација с паркирањем? Одговор потражите у наредним редовима.

Осигуравајућа куча Форбес Адвисор направила је истраживање на узорку од 2.000 возача у Великој Британији и дошла до открића да мушкарци имају пуно више проблема с паркирањем него жене, преноси Јутарњи лист.

Један од пет возача (21 посто) учествовао је у мањем судару приликом паркирања прошле године, у поређењу с 14 посто жена. Осигуравајућа кућа је дефинисала судар као ударац у друго возило, стубић, зид или ограду.

Чак 16 посто мушкараца ударило је у други аутомобил или непомични објекат бар четири пута током прошле године док су паркирали, у поређењу са само осам посто жена – наводи ТхисисМонеy.

Занимљиво је да упркос статистичким подацима који показују да су жене боље у паркирању, више од половине мушкараца (53 посто) оцењује себе као веште возаче који немају проблема с паркирањем. Исто то за себе мисли само 37 посто жена.

БОНУС ВИДЕО

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".