* "Нпортал" је решио да направи реконструкцију тог драматичног догађаја и да из архиве извуче старе новинске текстове о овом случају. Како су тада медији писали, подсетићемо вас из дана у дан - баш како су тада, у реалном времену излазили новински чланци. *

После ужасног искуства које су чланови породице Живојиновић преживели, Стефан Живојиновић је након исплаћеног откупа враћен кући.

Више о тим драматичним догађајима можете пронаћи у свим наставцима серијала "Отмица Стефана Живојиновића" на ОВОМ линку. 

О крају драме, када су отмичари вратили малог Живојиновића родитељима, Вечерње новости су тада писале у тексту са насловом:

СТЕФАН СЕ ВРАТИО КУЋИ

"Све је добро када се добро заврши. Народ је одавно сковао изреку која је разгалила најпре срца и душу Лепе Брене и Бобе Живојиновића, а онда и свих нормалних, добронамерних људи. Отети Стефан Живојиновић, малолетни наследник славне фолк звезде и бившег тениског аса, после пет дана вратио се кући.

Пошто су мама и тата "на руке" избројали киднаперима два и по милиона немачких марака, отетог осмоипогодишњака су криминалци пустили да се врати својим најмилијима.

Мали стефан је стигао кући у уторак нешто после 22 часа. Како смо сазнали од поузданих извора довео га је таксиста.

Фото: Јутјуб принтскрин/ Блиц, В. Данилов

 

Шта се те ноћи заиста збивало? Стефана су по добијању пуне своте уцене криминалци оставили у самом центру, близу Калемегдана, да седи на клупи!

- Чико вози ме кући - уследио је одговор - А, немам ни ципеле, јер су ми скинули ''ролере''...

За све је најважније да се Стефан жив и здрав вратио кући. А, да ли ће дете пребродити све што обично следи у сличним случајевима, који несрећом су, ето, закуцали и на ове просторе, видеће се.

Брена и Боба су се трудили, што да удовоље отмичарима, што јер су такви, да породичну драму све време задрже за себе. За данас су, међутим, заказали конференцију за штампу. Потом, цела породица одлази у Америку!

Зна се да је било планирано да Брена наступи у шест градова по Канади. Баш због Стефанове отмице, турнеја је одложена. План је такође био, да потом ''сиђе'' до Флориде, где би је чекао остатак породице, па да сви Живојиновићи дочекају новогодишње и ускршње празнике.

Фото: Архив Борбе

 

За новогодишњу ноћ било је планирано да Брена заједно са Ацом Лукасом и још једним југословенским певачем наступи у Лас Вегасу. Шта ће од свега тога испасти после ове тужне и драматичне епизоде са њеним сином, тешко је рећи.

Логично је да се породица бар једном повуче у мир своје куће у Флориди и покуша да заборави све што се догађало последњих дана последњег новембра у овом миленијуму. Останак у Београду, из више разлога, у наредном раздобљу за породицу Живојиновић - најмање је добра могућност.

Фото: В. Данилов/ Архив Борбе

 

НА НИШАНУ КИДНАПЕРА

ИАКО је план отмичара био да Стефана за новац размене у прошлу недељу, до тога није дошло из непознатог разлога.

Киднапери се нису јавили. Онда је у уторак зазвонио телефон на посебном броју који који су отмичари доставили породици Живојиновић. 

Договорен је термин сусрета, као и сви детаљи размене.

Према неким информацијама, ташну са новцем је понео неко од најближих рођака Живојиновића, док наш извор близак породици наводи да су два милиона марака однлеи по захтеву киднапера, лично Брена и Боба. Где је торба са девизама предата отмичарима, још се држи у тајности. 

Наводно, отмичари су на месту примопредаје новца, све време доносиоце пара држали на нишану. Киднапере није мрзело чак ни да новац преброје како би се уверили да је све ту. Уз пут су проверавали и исправност новчаница.

За то време, како се претпоставља, киднапери су доставили тачно место где се налази малишан. Путем мобилног телефона тај податак је пронађен и потврђен. Недуго затим Стефан се нашао у свом дому.

СВЕ ЈЕ ТО ЛАЖ

СЛОБОДАН Живојиновић је демантовао писање неких листова који излазе у иностранству, да је око немиле епизоде дао интервју сарајевском ''Дневном авазу''.

За читаоце ''Вечерњих новости'' познати екс-спортиста је рекао:

- Све су то измишљотине, ништа, никоме нисам изјавио.

''Дневни аваз'' је, наиме, објавио како је Боба репортеру овог листа дословце рекао:

- Када се ово, ако Бог да, срећно заврши, селимо се из Београда и живећемо у нашој кући у Флориди. Овде више нисмо сигурни.

Истовремено Живојиновић је наводно рекао да отмица његовог сина има много политичких мотива!'

ШОК

ОД доласка кући малени Стефан Живојиновић једва да је проговорио по неку реч.

Само ћути. Извор близак породици Живојиновић наводи да је малишан претрпео снажан шок и да ће му требати извесно време да се опорави.

На њему нису видљиве никакве друге, физичке повреде.

ЗОО ВРТ

НА гласине да је мали Стефан Живојиновић, без ципелица и укочен од зиме и страха пронађен у Бео зоо врту, Вук Бојовић, директор рекао је ''Новостима'':

- То није тачно. Или се неко грубо шали или то чини из ко зна ког разлога. Да је малишан пронађен у зоолошком врту, то бих сигурно знао. Први пут чујем од вас."

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из највеће новинске архиве на овим просторима, штампарије Борбе, а овај чланак је изашао у Вечерњим новостима 1.12.2000.*

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".