* "Нпортал" је решио да направи реконструкцију тог драматичног догађаја и да из архиве извуче старе новинске текстове о овом случају. Како су тада медији писали, подсетићемо вас из дана у дан - баш како су тада, у реалном времену излазили новински чланци. *

Након веома тешких момената за породицу Живојиновић у којима Брена и Боба нису знали шта се догађа са осмогодишњим Стефаном, истекао је рок за предају откупнине, а сина још нису могли да виде, новине су о овоме тада писале овако: 

Још нема гласа од Стефана

До закључења овог издања Новости, отмичари осмоипогодишњег дечака нису се јављали породици, нити су давали нова упутства о примопредаји откупа од 2.5 милиона марака. Родитељи неће ићи на размену док се не увере да им је наследник жив и здрав. 

Фото: Архив Борбе

 

ПОРОДИЧНА драма естрадно - спортског пара Лепе Брене и Слободана Бобе Живојиновића се наставља: до закључења овог издања "Новости", отмичари њиховог малолетног сина Стефана се нису јавили. 

Фото: Небојша Параушић

Иако је недеља (јуче) био рок до кога су криминалци Брени и Боби дали рок да донесу откуп од 2.5 милиона немачких марака, још није дошло до примопредаје. Нема чак ни нових позива киднапера у којима би се можда породици саопштило неко упутство о начину размене. Зато сви претпостављају да ће се тај најважнији и најдраматичнији чин одвити под окриљем ноћи.

ТАЈНА МОБИЛНЕ КАРТИЦЕ

НИМАЛО није случајно што су отмичари малог Стефана оставили оцу картицу са мобилним бројем телефона. Јер највероватније се ради о такозваној "Моби-Клик" картици, пошто нико нема евиденцију о њеном власнику!

Те картице су продаване без икакве евиденције, чак су их крчмили и улични дилери. Тако да ни полиција сада не може да им уђе у траг!

У питању су све картице "на допуну", које је продавао "Мобител", а једно време и "Телеком", односно све оне за које нису потписивани уговори са уредним подацима о власнику. 

У таквим ситуацијама и поред тога што знате број са кога вас неко зове, само невероватном случајношћу можете открити њеног власника. Поред тога, много је картица са уредном евиденцијом у интерним трговинама променило власника, што, такође, отежава било какву проверу њеног стварног корисника.

Иначе, према начину како је отмица изведена у свему што је пратило немио догађај прошлог петка испред куће Живојиновића на Бежанијској коси, поготово како су отмичари знали ко се од породице где налази и куда иде, па и о брзини обавештавања о киднаповању осмогодишњег Стефана, најпре оца, а потом и мајке, које се налазила у фризерском салону комшилуку, круг сумњивих би могао да се опише и око неког ко је близак са Бреном и Бобом! Или је можда имао пословних веза познатим брачним паром. 

Фото: В. Данилов

 

Брена и Боба Живојиновић, као и њихови најближи, очекују само један телефонски позив. И, то онај на броју мобилног телефона, који су им киднапери доставили у посебној пошиљци. То је позив после кога би чули глас њиховог сина. На друге позиве, макар долазили и од најбољих пријатеља они не одговарају.

 * Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из највеће новинске архиве на овим просторима, штампарије Борбе, а овај чланак је изашао у Вечерњим новостима 27.11.2000.*

Sve delove serijala "Retrospektiva otmice Stefana Živojinovića" možete pročitati na OVOM linku.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".