Како је наведено, аутобус регистарских ознака СК-0884-БА у власништву предузећа „Беса Транс БТБ" које је изгорело у Бугарској на аутопуту "Струма," у несрећи у којој је погинуло 45 македонских држављана, а седам њих повређено, није било лиценцирано за међународни превоз путника или било коју другу врсту превоза путника, преноси МИА.

У саопштењу се истиче да возило не постоји ни у електронској евиденцији издатих дозвола за обављање унутрашњег или међународног превоза путника које води Министарство саобраћаја и веза.

Додаје се да су регистрована три лиценцирана возила компаније "Беса транс БТБ", али да изгорелог аутобуса нема међу регистрованим возилима.

- У складу са Законом о друмском саобраћају и због недостатака које је утврдило Министарство саобраћаја и веза, а у циљу спречавања било каквог другог поступања фирме која би могла да подстакне негативне последице, фирма "Беса Транс БТБ"-у се одузима дозвола за рад, односно забрањује обављање делатности - наводи се у саопштењу македонског министарства.

Из Министарства истичу и да је Влада на прошлој седници обавезала Инспекторат да изврши ванредну контролу у предузећу "Беса транс".

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".