Власница куће наишла је на право благо старо 130 година закопано испод подних дасака њене куће у Енглеској.

Медлин Гудвин била је запањена када је пронашла металну кутију у којој се налазио пени из 1901. године, пакетић цигарета, шешир, Библија и писмо.

До овог открића је дошла након рекламирања стола којег је продавала, жена која је дошла да га купи открила је да је некада живела у кући.

Мистериозна госпођа је рекла да је њена породица тамо живела више од сто година и да су више од једног века различити људи додавали ствари испод подаа.

Она сама је додала ДВД и новине када су продали кућу 2007., а када је Медлин погледала, ствари су биле тамо.

Медлин, која са својим партнером живи у Свиндону у Вилтширу, купила је викторијанску кућу пре четири године.

Медлин је ставила сточић на продају и добила одговор од комшинице која је желела да дође и узме га.

 

 

Рекла је: "Дала сам жени наш поштански број и она је рекла да је живела на улици, па сам јој дала нашу конкретну адресу и она је рекла да је живела у нашој кући! Када је дошла да узме сто, испричала нам је историју куће. Имовина је била у њеној породици 130 година од када је саграђена 1890. па до продаје 2007. Од када смо купили имање пре четири године, било је много радова на реновирању, па смо госпођи показивали ово по кући. Тада нам је испричала причу о временској капсули коју је њена породица оставила у темељима зграде испод подних дасака. Њена породица је додавала ствари испод дасака све док нису напустили имање 2007."

Медлин и њен партнер су одмах прионули на посао и према упутствима подигли трећу подну даску испод степеница.

Открили су стару металну лимену кутију, отворили је и пронашли пени из 1901. године, пакетић цигарета, шешир, Библију за коју је госпођа рекла да је припадала њеној породици, писмо, новине из 2007. и ДВД.

Медлин је објаснила: "Било је веома кул и занимљиво."

Она је додала да је размишљала о стварима које би могла да дода временску капсулу како би их будући власници куће поново открили.

Рекла је: „Већ смо почели да размишљамо шта бисмо могли да додамо."

Пар је рекао да ће ретке предмете преместити у отпорнију кутију како би избегли будуће временске штете.

(Курир/Даилy маил)

БОНУС ВИДЕО: