Мијић Вулиновић за "Дубровник Нет" рекла је да још није дошла себи након "лета из пакла" и да још увек пије таблете за смирење и описала своје узнемирујуће искуство.

Ауторка је рекла да је у Београду као предавач учествовала на једној конференцији, а шок који је доживела на лету за Тиват преживела је уз помоћ супруга.

- Сва срећа да је Марко био са мном јер без њега не знам како би ту агонију преживела. У Београду су нам променили авион знајући, јасно за невреме. Из малог у велики. Страшне турбуленције, пропадање авиона, све ужасно непријатно, од самог почетка лета, али рачунаш, ОК, тако је то, били смо и упозорени да ће их бити. Одједном, страшна као експлозија и бљесак. Били смо уверени да је мотор у питању. И да је крај. И ту је кренула паника. Жене су почеле да вриште. Боже спаси нас. Кад то чујеш, а авион као да пропада, дрма се ужасно… У тренутку сам се уштинула мислећи да сањам. И траје и траје - рекла је Мијић Вулиновић.

Покушај слетања у Тиват, каже, био је страшан.

- На тренутке сам била уверена да падамо и да је то, то. Опраштала сам се са животом. У глави деца и више не жалиш себе, него како ће они без нас. Цео живот у трену ми је прелетео кроз главу. Онда идемо за Подгорицу. Смирим се колико могу. Муж каже: "Ајде готово је сад се можеш смирити". И онда у Подгорици исто. Пропадамо, дрма се све. Опет не успева да слети. Не знам више колико покушаја. Ма у животу нисам доживела такав страх. И, на срећу успе да слети. Какав аплауз кад смо се дочепали тла! На срећу, била је докторка на лету па нам је поделила таблете за смирење - каже Дубровчанка.

Мијић Вулиновић рекла је да је у авиону са њом и супругом био и један старији брачни пар који се током лета није превише живцирао. Затекла ју је, каже, смиреност супружника.

- Био је у авиону и један старији брачни пар који су први пут у животу летели. Кад смо већ били на земљи, питала сам их у чуду како су успели да остану тако мирни и како се нису препали. А они ми одговарају: "Ми први пут летимо и мислили смо да тако то ваљда изгледа. Ми не знамо за боље" - открила је ауторка.

Голман и ватерполиста Југа, Антонио Вукојевић, нашао се на истом лету и за "Дубровачки вјесник" описао како је изгледало тих неколико минута у авиону који је био мета удара грома.

- Ваљали смо се с једне на другу страну авиона, а како је ветар био прејак, пилот је подигао авион мало више. Али, људима је било мука, повраћали су, тражили врећице...Доста их је и вриштало, била је стварно паника. Пилот је на крају одлучио да слети у Подгорицу. Велико олакшање смо осетили кад смо се коначно приземљили - рекао је Вукојевић.

Мијић Вулиновић каже да су ватерполисти Југа током лета тешили друге и били храбри и рационални.

- Сјајни су били. Мирни, рационални, храбри. Кад крене таква паника спас је у људима који су сталожени, рационални и теше друге. Они су били такви. И мој Марко. Да га није било, не знам шта бих - рекла је Мијић Вулиновић и додала: "Кад се човек суочи са ситуацијом у којој мислиш да је с твојим животом крај, у тренутку се расветли шта је заиста битно у животу. А пуно тих неких, као битних ствари, постану чиста смејурија."

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".