У Москви се око 18.30 часова, по средњеевропском времену, догодио терористички напад у концертној дворани "Крокус Сити Хол".

У тренутку напада концерт је имао "Пикник бенд", а како преносе руски медији, потврђено је да међу члановима бенда нема повређених. Извођачи бенда су одмах евакуисани из хале.

"Пикник бенд" распродао је два концерта, 22. и 23. марта у Крокус Сити Холу. Публици у Москви припремили су нове песме, које је требало да изведу премијерно, а са њима на бини требало је да се нађе и симфонијски оркестар.

"Пикник бенд" је руски рок бенд настао још 1978. године, мада чланови групе своје почетке везују за 1981. годину, када се постави прикључио Едмунд Шкљарски, али и од 1982. године, када је снимљен њихов деби албум, који је брзо ушао у срца публике.

Познати су по јединственом стилу који је мешавина уметничког, прогресивног и психоделичног рока, мешаног уз звуке "новог таласа" и са примесама панка. Неке од њихових ранијих песама су писане и извођене на пољском језику. 

Веома су популарни, па су улазнице за њихове концерте распродате много пре датума.

Сада су у групи, поред сталног фронтмена Едмунда и његов син клавијатуриста и пратећи вокал Станислав, бубњар Леонид Карнос и басиста Марат Корчемни.

Њихова дискографија је обимна, често наступају у Русији, на бројним отвореним догађајима у престоници.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: