Сер Дејвид Џејсон (83) недавно је признао да би волео да понови своју улогу Дерека 'Дел Боја' Тротера последњи пут, али зна да то није оствариво после смрти творца серије, Џона Саливана.

Али није само Џонова смрт оно што спречава да "Мућке" поново красе наше ТВ екране. Сер Дејвид и његов бивши колега, Николас Линдхерст (62), нису више баш најбољи пријатељи ових дана. Њих двојица више не разговарају, иако су некада имали блиску везу, пише британски Мирор.

Сер Дејвид и Николас, обојица најпознатији по томе што су играли браћу трговаца, Дел Боја и Роднија Тротера, изгубили су контакт након што су заједно глумили Тротере у оквиру једнократног хуманитарног специјала, 2014. године и од тада су им односи "захладнели".

Фото: Јутјуб принтскрин/Only Fools & Horses Appreciation Society

 

Али проблеми између двојице глумаца су вероватно почели много пре 2014. године, јер је Сир Дејвид претходно признао да је „свађа“ између њега и Николаса на сету љутила продуцента "Мућки" још 1980-их!

Говорећи 1989, Дејвид се присећао: "Једног дана, Ник и ја смо били у нашем веома малом каравану на локацији. Свима нам је било доста јер се ништа није дешавало па смо рекли 'зашто не направимо велику свађу и можеш да изјуриш и кажеш да одлазиш, а ја могу да викнем да се више никада не враћаш."

Фото: Профимедиа

 

Наставио је: „Никад не желим да радим са тобом. Цела екипа се укочила. Прошло је пет минута, а продуцент и редитељ су дошли да ме виде и тресли су се у чизмама. Питали су шта се дешава, а ја сам им рекао да идем да видим Ника. Када су стигли до њега, нисам више могао да се суздржим и урлао сам од смеха. Прешли су од беле до љубичасте боје у лицима. Мислим да продуцент није био много импресиониран."

Док је њихова "свађа" касних осамдесетих била инсценирана, блиска веза сер Дејвида и Николаса се погоршавала током година – упркос томе што је пар претходно признао да су блиски пријатељи далеко од сета "Мућки". Сир Дејвид је једном у интервјуу рекао: "Ниси могао имати бољег партнера од Ника. Толико смо се свидели и поштовали једно друго, били смо истински добри пријатељи."

Фото: Профимедиа

 

Исто тако, Николас је рекао за Ред Kарпет Њуз 2017: "Имали смо веома сличну радну етику и етос – да смо желели да дамо све од себе што је пре могуће. Није вам требало много да снимите епизоду [...] Ми нисмо имали много времена да увежбавамо, па смо морали да чувамо једни друге."

Међутим, до 2022. године ствари су се очигледно промениле. Сир Дејвид је у једном интервјуу признао да он и Николас више не разговарају, признајући: "Он је, како да кажем, много више тајанственији, можда, него што је био. Тако да, нажалост, не виђамо се колико бих желео. Али тако ствари понекад функционишу."

Верује се, такође, да Николас није желео да буде у центру пажње након што је његов 20-годишњи син Арчи изненада преминуо 2020. Арчи је трагично преминуо од крварења у мозгу изазваног акутном лимфобластном леукемијом. Сир Дејвид је признао да је тужан што више не раде серију заједно. Објаснио је: "Страшно ми недостаје. Није било као да идем на посао. Требало је да се забавим са твојим друговима. Волели смо се."

БОНУС ВИДЕО: