У духу јубилеја 25 година "Гранд породукције" у слављеничком издању емисије "Звезде Гранда Специјал" се из свог дома на Бежанијској Коси укључио оснивач, а сада креативни директор продукције - Саша Поповић.

- Срећан сам и поносан што смо дочекали пуних 25 година да траје "Гранд" продукција. Пре 26 година када смо Брена и ја отварали продукцију, нисмо могли ни да сањамо да ће те 1998. године у октобру месецу, када смо регистовали "Гранд", да ћемо дочекати ову 2024. – рекао је поносно Саша Поповић и додао:

- Имао сам идеју да то буде неки велики студио, са публиком, са шоу програмом. Онда сам се договорио са Жељком Митровићем да направимо на телевизији „Пинк“ неколико емисија као фрима „Гранд“ продукција, под називом „Гранд Шоу“, „Гранд Парада“, „Звездано небо“, „Народ пита“, касније наравно и „Звезде Гранда“ и последња од свих емисија је „Никад није касно“.

Фото: АТА имагес

 

 

Поповић се присетио "животног пута" Гранда и велике несреће коју је преживео када је у пожару изгорео студио.

- Ми смо на крају тог 3. децембра 1998. године почели са емитовањем прве емисије из студија „Браће Стаменковић“ овде у Београду. После оног студија РТС-а, то је био најлепши студио код нас у Србији и у региону. Ми смо га заиста опремили јако лепо, направили нове сценографије, осмислили како ће да иде и тако смо кренули. Међутим, имали смо једну велику несрећу да се крајем 1999. године тај студио запалио и онда смо неких четири, пет месеци морали да зауставимо снимање, да би у априлу месецу 2000. године кренули поново из студија у „Авала филму“ – додао је Поповић у емисији „Звезде Гранда Специјал“.

Фото: АТА имагес

 

 

Креативни директор „Гранда“ не крије да је поносан и на чињеницу да су од првог момента постојања „Гранд продукције“ њен део била и највећа имена из света водитељства и телевизије.

- Сећам се да смо у то време имали велике бардове када су водитељи у питању. Ту је био Тозовац, па Чоби, па Милован Илић Минимакс, Драгана Катић, Тамара Раонић, Сузнана Манчић и ја сам нешто водио. 2004. године почели смо са новим форматом, а то су наравно „Звезде Градна“ које ево и данас, заједно са свим нашим емисијама обарају рекорде када је гледаност у питању – истакао је он.

(Гранд)

БОНУС ВИДЕО: