Док је био члан клуба Терек из Грозног 2009. године, данас се та екипа зове Ахмат, имао је Ектор Бракамонте (46) занимљив сусрет са првим човеком Чеченије Рамзаном Кадировом, великим заљубљеником у борилачке спортове, али и фудбал.

- Када сам стигао у Грозни, одмах су ме одвели у резиденцију почасног председника клуба и шефа Чеченије Рамзана Кадирова. Причали смо, а онда смо изашли напоље. Кадиров је ушао у Мерцедес, ја сам био поред њега. Позади је био телохранитељ.

Рамзан је почео да вози као Михаел Шумахер. Усред пута је испод седишта извукао нешто украшено дијамантима. Био је то пиштољ аутоматик! Кадиров ми га је предао. Не знајући шта да радим, ставио сам прст на окидач и почео да циљам... У Кадирова - присетио се Аргентинац у разговору за "Совспорт" пре неких десетак година.

Тада се десило нешто чему се није надао, телохранитељ је подигао цев аутомата и уперио га у Аргентинца, који је био у чуду.

 

 

- Нико нема право да гађа председника!

- Да ли је стваран - упитао је Бракамонте мислећи на дијамантски пиштољ и наставио:

Фото: Профимедиа

 

- Све то време Рамзан није престајао да се смеје. Отворио је касету у ауту у којој је било неких часописа и показао на патроне. Тада сам му рекао да сам могао да га упуцам. А, он се окренуо и упитао ме: "А, ко би ти дао плату?". Почели смо да се смејемо. Али, знам да сам којим случајем испалио метак, чак ни Рамбо не би изашао жив из тог аутомобила.

Фото: AP Photo/Musa Sadulayev

 

На питање шта га је још изненадило код шефа Чеченије, Бракамонте одговара: 

- Рамзан је такав лик! Сада има 36 година, али је са 28 година постао најутицајнија личност на Кавказу. Ексцентричан, мултимилионер. Има невероватну резиденцију, свој зоолошки врт - бољи од московског, море скупих аутомобила, чак и авиона и колону од 15 аутомобила која га свуда прати. Кадиров вози вртоглавом брзином. Остали иду испред, рашчишћавајући пут.

Иначе, Ектор Бракамонте је за клуб из Грозног одиграо 37 утакмица и дао четири гола. Пре доласка у Чеченију играо је за Москву, а после за Ростов. Након завршетка каријере остао је у фудбалу, имао је своју академију, а радио је и са млађим категоријама у Боки Јуниорс.

Данас је тренер у Уругвају, где води екипу Серо Ларго.

БОНУС ВИДЕО: