Dok je bio član kluba Terek iz Groznog 2009. godine, danas se ta ekipa zove Ahmat, imao je Ektor Brakamonte (46) zanimljiv susret sa prvim čovekom Čečenije Ramzanom Kadirovom, velikim zaljubljenikom u borilačke sportove, ali i fudbal.

- Kada sam stigao u Grozni, odmah su me odveli u rezidenciju počasnog predsednika kluba i šefa Čečenije Ramzana Kadirova. Pričali smo, a onda smo izašli napolje. Kadirov je ušao u Mercedes, ja sam bio pored njega. Pozadi je bio telohranitelj.

Ramzan je počeo da vozi kao Mihael Šumaher. Usred puta je ispod sedišta izvukao nešto ukrašeno dijamantima. Bio je to pištolj automatik! Kadirov mi ga je predao. Ne znajući šta da radim, stavio sam prst na okidač i počeo da ciljam... U Kadirova - prisetio se Argentinac u razgovoru za "Sovsport" pre nekih desetak godina.

Tada se desilo nešto čemu se nije nadao, telohranitelj je podigao cev automata i uperio ga u Argentinca, koji je bio u čudu.

 

 

- Niko nema pravo da gađa predsednika!

- Da li je stvaran - upitao je Brakamonte misleći na dijamantski pištolj i nastavio:

Foto: Profimedia

 

- Sve to vreme Ramzan nije prestajao da se smeje. Otvorio je kasetu u autu u kojoj je bilo nekih časopisa i pokazao na patrone. Tada sam mu rekao da sam mogao da ga upucam. A, on se okrenuo i upitao me: "A, ko bi ti dao platu?". Počeli smo da se smejemo. Ali, znam da sam kojim slučajem ispalio metak, čak ni Rambo ne bi izašao živ iz tog automobila.

Foto: AP Photo/Musa Sadulayev

 

Na pitanje šta ga je još iznenadilo kod šefa Čečenije, Brakamonte odgovara: 

- Ramzan je takav lik! Sada ima 36 godina, ali je sa 28 godina postao najuticajnija ličnost na Kavkazu. Ekscentričan, multimilioner. Ima neverovatnu rezidenciju, svoj zoološki vrt - bolji od moskovskog, more skupih automobila, čak i aviona i kolonu od 15 automobila koja ga svuda prati. Kadirov vozi vrtoglavom brzinom. Ostali idu ispred, raščišćavajući put.

Inače, Ektor Brakamonte je za klub iz Groznog odigrao 37 utakmica i dao četiri gola. Pre dolaska u Čečeniju igrao je za Moskvu, a posle za Rostov. Nakon završetka karijere ostao je u fudbalu, imao je svoju akademiju, a radio je i sa mlađim kategorijama u Boki Juniors.

Danas je trener u Urugvaju, gde vodi ekipu Sero Largo.

BONUS VIDEO: