Певач Никола Роквић пре 27 дана пешке је кренуо из Београда до манастира Светог Нектарија Егинског у Грчкој, на пут дуг преко 1.000 километара, како би сакупио новац за децу која су онколошки пацијенти, о чему не престаје да се прича. Његов колега Жељко Самарџић је познат као неко ко нема сукобе на естради, међутим управо са Николом је имао проблем.

Фото: Инстаграм принтскрин/nikolarokvic

 

 

У финалу једне сезоне такмичења "Звезде Гранда" пре неколико година учесницима су бодове додељивали и бројни певачи који нису део сталне поставке жирија, а међу њима су били и Жељко Самарџић и Никола Роквић. Између ова два музичара дошло је до сукоба због начина на који су поделили поене.

Никола Роквић максималних 12 поена доделио је Џејли Рамовић, која је и победила, а након финала јавно је прозвао колеге које су мали број бодова дале такмичарки Милици Чикарић, која је важила за Џејлину главну конкуренткињу.

"Јуче сам учествовао у гласању за нову 'Звезду Гранда'. Када је требало да дам 12 поена, размишљао сам између Милице Чикарић и Џејле Рамовић... Малу предност сам дао Џејли... Девојка је заслужено победила, фантастичан вокал, има све предиспозиције да буде звезда! Сенку на све су бациле поједине колеге... Ако мериш истим аршинима и дајеш 12 поена Џејли, не можеш дати Милици 0 или 1 поен... Како вас бре није срамота?? Јадно... Свим такмичарима желим много среће и успеха и немојте бити као поједини", написао је тад у својој објави на Инстаграму Роквић.

"Драги Никола, пошто сам се пронашао у твом тексту... Морам одговорити. Није ме срамота уопште. Гласао сам по свом укусу. А јадно је само то што су многи морали да прођу без иједног поена, јер тамо нико није заслужио нулу. У финалу су баш зато што су изврсни певачи, али Џејла је посебна што се и видело по гласовима публике који су је на крају и довели до победе. Жири уопсте није био ни потребан. Али како год, ружно је да се не поштује неко само зато што има своје мишљење", гласио је потом Самарџићев одговор.

"Не желим да коментаришем туђе укусе... Не знам зашто си се ти осетио прозваним... Причам о видљивој подели и намерном утицају на бодовање двоје фаворита... Слажем се да жири није био ни потребан, народ је сам изабрао победника", писао је потом Никола.

 

Фото: АТА имагес

 

 

Самарџић је тада суком с колегом прокоментарисао речима: "Мислим да је реаговао емотивно и да њему као једном фином и културном младом човеку то није требало. Нисам заслужио да ме било ко јавно критикује и назива погрдним речима због тога што нисам гласао по његовом укусу и вољи", истакао је тада Самарџић.

Никола се онда још једном огласио на ову тему - "Мени је само засметало што ми је то гласање деловало као нешто сасвим друго од фер плеја. Да не кажем да сам се осетио некако јадно, имао сам неки непријатан осећај јер су се стварно видели двоструки аршини. Свако има право на свој укус и мишљењење, али сви знамо да Милица сигурно није заслужила само нула, један или два поена, то је била поента моје објаве. Она је била усмерена ка особама које су схватиле то гласање на неки други начин а не као фер плеј, већ су претворили такмичење у неки осећај поделе. Ја нисам ни пратио ко је колико дао поена, али знам да ми је било непријатно док сам гледао како девојка која је такође фаворит добија јако мало или ни један поен".

БОНУС ВИДЕО: