Неки од злочина остају заивек неразјашњени, док се неки откривају након неколико деценија, сасвим случајно. Вест о судбини Алжирца Омара Бин Омрана проширила се широм света, након што коначно откривено где се налазио протеклих година.

Пре 26 година, тада седамнаестогодишњи Омар нестао је на путу ка школи. Породица га је прогласила мртвим, а његова мајка је преминула 2013. године потресена губитком.

Недавно је откривено да је све време био на око 200 метара од куће, у заточеништву код комшије који га је киднаповао. Како се нестанак догодио 1998. године, када је у земљи био грађански рат, сви су мислили да је завршио као жртва напада и нису размишљали о томе да је можда отет.

 

 

Када је нестао, Омаров пас је чезнуо за њим испред комшијске куће недељама, а онда га је, према наводима, отмичар отровао, како би спречио да буде откривен, преноси алжирски лист Ел Кабар. Омар је заправо боравио у комшијској кући више од две деценије и мада разлог за отмицу није званично изнет, претпоставке су да је комшији био потребан за разне магијске ритуале.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daily Mail (@dailymail)

 

Отмичар се посвађао са братом у вези са поделом наследства, па је он решио да му се освети, тако што је у јавност изнео ову бруталну тајну. Омар је пронађен у тору за овце, где је био сакривен испод сена.

Многима је необично што Омар није реаговао све ове године, али постоји велика вероватноћа да је дуго био под дејством опојних супстанци. 

Снимци његовог спасавања показују како је Омар, сада стар 45 година, рашчупан и збуњен угледао се на своје спасиоце.

 

 

Фото: Друштвене мреже

 

Њему је пружена медицинска и психолошка помоћ, а отмичар је приведен, заједно са свим саучесницима. Отмичар има 61 годину и ради као државни службеник, а мештани говоре да је увек живео сам и био отуђен. Након што је откривен, отмичар је покушао да побегне али је убрзо ухапшен, пише британски Метро.

Алжирске власти су од тада објавиле да је шест осумњичених приведено, а двојица стављена под судски надзор, што значи да могу остати на слободи док им се суди.

- Против главног осумњиченог је отворена судска истрага за кривично дело отмице и намамљивања лица, притварања лица без налога надлежних органа и ван законом дозвољених случајева, као и трговина људима - наводи се у саопштењу Судског савета Алжира. 

Власти су раније описале злочин као "гнусан" и рекли да је истрага још у току.

БОНУС ВИДЕО: