Neki od zločina ostaju zaivek nerazjašnjeni, dok se neki otkrivaju nakon nekoliko decenija, sasvim slučajno. Vest o sudbini Alžirca Omara Bin Omrana proširila se širom sveta, nakon što konačno otkriveno gde se nalazio proteklih godina.

Pre 26 godina, tada sedamnaestogodišnji Omar nestao je na putu ka školi. Porodica ga je proglasila mrtvim, a njegova majka je preminula 2013. godine potresena gubitkom.

Nedavno je otkriveno da je sve vreme bio na oko 200 metara od kuće, u zatočeništvu kod komšije koji ga je kidnapovao. Kako se nestanak dogodio 1998. godine, kada je u zemlji bio građanski rat, svi su mislili da je završio kao žrtva napada i nisu razmišljali o tome da je možda otet.

 

 

Kada je nestao, Omarov pas je čeznuo za njim ispred komšijske kuće nedeljama, a onda ga je, prema navodima, otmičar otrovao, kako bi sprečio da bude otkriven, prenosi alžirski list El Kabar. Omar je zapravo boravio u komšijskoj kući više od dve decenije i mada razlog za otmicu nije zvanično iznet, pretpostavke su da je komšiji bio potreban za razne magijske rituale.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daily Mail (@dailymail)

 

Otmičar se posvađao sa bratom u vezi sa podelom nasledstva, pa je on rešio da mu se osveti, tako što je u javnost izneo ovu brutalnu tajnu. Omar je pronađen u toru za ovce, gde je bio sakriven ispod sena.

Mnogima je neobično što Omar nije reagovao sve ove godine, ali postoji velika verovatnoća da je dugo bio pod dejstvom opojnih supstanci. 

Snimci njegovog spasavanja pokazuju kako je Omar, sada star 45 godina, raščupan i zbunjen ugledao se na svoje spasioce.

 

 

Foto: Društvene mreže

 

NJemu je pružena medicinska i psihološka pomoć, a otmičar je priveden, zajedno sa svim saučesnicima. Otmičar ima 61 godinu i radi kao državni službenik, a meštani govore da je uvek živeo sam i bio otuđen. Nakon što je otkriven, otmičar je pokušao da pobegne ali je ubrzo uhapšen, piše britanski Metro.

Alžirske vlasti su od tada objavile da je šest osumnjičenih privedeno, a dvojica stavljena pod sudski nadzor, što znači da mogu ostati na slobodi dok im se sudi.

- Protiv glavnog osumnjičenog je otvorena sudska istraga za krivično delo otmice i namamljivanja lica, pritvaranja lica bez naloga nadležnih organa i van zakonom dozvoljenih slučajeva, kao i trgovina ljudima - navodi se u saopštenju Sudskog saveta Alžira. 

Vlasti su ranije opisale zločin kao "gnusan" i rekli da je istraga još u toku.

BONUS VIDEO: