Делови аутопута у заставној траци су под водом, видљивост је слаба, возачи возе опрезно и веома споро.

Јака киша пада и у Врњачкој Бањи и Трстенику.

У Србији се у послеподневним и вечерњим сатима очекују пљускови са грмљавином, а Републички хидрометеоролошки завод упозорава да ће они бити праћени градом, олујним ветром у зони пљуска и великом количином падавина за кратко време. Падавине ће достизати количину од 20 до 40 милиметара, а у неким пределима земље и више.

Упозорење на непогоде за данас и сутра

Пљускови и грмљавине који се на подручју Србије очекују после подне и увече локално ће бити праћени:

  • градом
  • олујним ветром у зони пљуска
  • великом количином падавина за кратко време, од 20 до 40 мм, понегде и више

У четвртак се прогнозира да област са највећим ризиком од обилних пљускова буде источна половина Србије, док ће у осталим крајевима интензитет и честина грмљавинских развоја слабити.

На снази и хидролошко упозорење, упаљени метеоаларми
На горњим токовима Западне и Јужне Мораве са притокама, као и на Млави, Пеку, Тимоку, Јасеници, Кубршници, Црници, Белици, Лепеници, Лугомиру и Ресави током 22. и 23. маја водостаји ће бити у умереном и већем порасту без превазилажења упозоравајућих нивоа. На бујичним водотоцима ових сливова могућа су локална изливања.

Упаљени су и метеоаларми, данас и сутра је већи део Србије у наранџастом, што значи да је време опасно.

Значење наранџастог метеоаларма: "Време је опасно. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе".

БОНУС ВИДЕО: