На снимку се види како полицајци у муњевитој акцији хапси разголићене мушкарце које су се затекли у креветима једне приватне куће. УСКОК је отворио истрагу против десеторице припадника криминалне групе која је на подручју Ђакова узгајала марихуану.

Међу ухапшенима и члан шкаљарског клана

Шаролико друштво, међу којима је предузетник Домагој Седлић и Трипо Ивовић, наводни припадник шкаљарског клана, једног од мафијашких кланова Црне Горе, завршило је под истрагом коју је против њих покренуо УСКОК. Реч је о десет особа које су у среду ухапшене широм Хрватске у заједничкој акцији полиције и УСКОК-а, због сумње да су се удружили у злочиначко удружење у склопу којег су производили и препродавали дрогу, пише Вечерњи лист.

- Основано се сумња да су први и други окривљени у раздобљу од почетка 2021. године до 22. маја 2024. у Хрватској и другим државама чланицама Европске уније, окупили и повезали у заједничко деловање преостале окривљене и више других засад непознатих особа у циљу континуираног узгоја, производње, складиштења и даље продаје у Хрватској и другим државама чланицама ЕУ великих количина марихуане и индустријске конопље коју су третирали наношењем забрањених полусинтетских канабиноида и тако ју дорађивали као дрогу - стоји у саопштењу УСКОК-а.

Биће урађено и вештачење

Током истраге до сада је заплењено око 1,5 тона цвета индустријске конопље, а претражиће се и преостале површине на којима су засађене бројне саднице те ће се током истраге урадити и потребна вештачења и друге доказне радње.

УСКОК је судији истраге предложио одређивање истражног затвора против деветеро окривљених, а један окривљени од раније се налази у истражном затвору.

(Слободна Далмација)

БОНУС ВИДЕО: