Видно разочаран у комшијске земље међу којима су се нашле и Хрватска, Северна Македонија и Словенија, глумац се огласио дирљивом објавом на Инстаграму: 

- Сунце се рађа над Србијом! Упркос свему. У дану када господари света удружени са својим послушним сателитима, желе да нам на чело прилепе страшни белег геноцидног народа - обузет сам поносом. Далеко било да оправдавам ужасни злочин који се у крвавом и безумном рату догодио у Сребреници. Знам да не можемо ништа моћницима којима је сила, моћ и доминација на земљиној кугли вечита опсесија. И онима због чијих злокобних недела је у свим језицима света реч "геноцид" препознатљива. Против којих су ратовали Бата, Смоки а помало и ја - написао је, па додао:

- Али, шта је са нашом "браћом" из комшилука са којима смо деценијама неговали тековине "братства и јединства"? Шта је са Јанезима, и поготову Хрватима и њиховим злочинима који су у врху светске антологије зла? Шта је са браћом Македонцима - па били и "северни"? Хоћемо ли и ове године у стампеду као медоносне пчеле запосети обале Грчке и Црне Горе? Тог другог ока испод чела православног српског народа - о којем је певао Његош? Поносан сам што припадам српском роду - питам се, када ћемо се призвати памети? - написао је прослављени глума и редитељ на својим профилима на друштвеним мрежама.

Фото: АТА имагес

 

Осим Радоша, огласила се и Јелена Карлеуша: 

- Свим срцем уз председника своје земље који у овом моменту брани Србију и велики и племенит српски народ од историјске бруке Уједињених нација

.

БОНУС ВИДЕО: