Vidno razočaran u komšijske zemlje među kojima su se našle i Hrvatska, Severna Makedonija i Slovenija, glumac se oglasio dirljivom objavom na Instagramu: 

- Sunce se rađa nad Srbijom! Uprkos svemu. U danu kada gospodari sveta udruženi sa svojim poslušnim satelitima, žele da nam na čelo prilepe strašni beleg genocidnog naroda - obuzet sam ponosom. Daleko bilo da opravdavam užasni zločin koji se u krvavom i bezumnom ratu dogodio u Srebrenici. Znam da ne možemo ništa moćnicima kojima je sila, moć i dominacija na zemljinoj kugli večita opsesija. I onima zbog čijih zlokobnih nedela je u svim jezicima sveta reč "genocid" prepoznatljiva. Protiv kojih su ratovali Bata, Smoki a pomalo i ja - napisao je, pa dodao:

- Ali, šta je sa našom "braćom" iz komšiluka sa kojima smo decenijama negovali tekovine "bratstva i jedinstva"? Šta je sa Janezima, i pogotovu Hrvatima i njihovim zločinima koji su u vrhu svetske antologije zla? Šta je sa braćom Makedoncima - pa bili i "severni"? Hoćemo li i ove godine u stampedu kao medonosne pčele zaposeti obale Grčke i Crne Gore? Tog drugog oka ispod čela pravoslavnog srpskog naroda - o kojem je pevao NJegoš? Ponosan sam što pripadam srpskom rodu - pitam se, kada ćemo se prizvati pameti? - napisao je proslavljeni gluma i reditelj na svojim profilima na društvenim mrežama.

Foto: ATA images

 

Osim Radoša, oglasila se i Jelena Karleuša: 

- Svim srcem uz predsednika svoje zemlje koji u ovom momentu brani Srbiju i veliki i plemenit srpski narod od istorijske bruke Ujedinjenih nacija

.

BONUS VIDEO: