Морган Спурлок стао је упамћен по експерименту у којем је режисер сопственим телом истражио последице свакодневног конзумирања брзе хране.

Светска филмска индустрија је у четвртак завијена у црно, јер нас је напустио истакнути режисер документарних филмова, Морган Спурлок. Познат по свом храбром експерименту са брзом храном у филму "Супер Сизе Ме", Спурлок је преминуо од компликација изазваних канцером у 53. години живота. Вест о његовој смрти потврдила је породица, остављајући свет уметности и активизма у тузи.

 

 

- Био је то тужан дан, када смо се опростили од мог брата Моргана“, каже Крег Спурлок, који је са братом радио на неколико пројеката.

- „Морган је дао толико тога кроз своју уметност, идеје и великодушност. Данас је свет изгубио истинског креативног генија и посебног човека. Тако сам поносан што сам радио заједно са њим”.

Један од најпознатијих пројеката Моргана Спурлока, "Супер Сизе Ме", остао је упамћен као храбар експеримент у којем је режисер сопственим телом истражио последице свакодневног конзумирања брзе хране. Током месец дана, Спурлок је јео искључиво храну из ланца брзе хране "МцДоналд'с", а резултати овог експеримента шокирали су јавност и покренули бројне дискусије о исхрани и здрављу.

Спурлокова смрт је подсетник на његово огромно наслеђе у филмској индустрији и активизму. Његови документарци нису само били изузетно гледани, већ су и покренули важне разговоре о темама као што су исхрана, здравље, и утицај корпорација на свакодневни живот. Његово наслеђе ће и даље живети кроз његове филмове и утицај који је имао на глобалну свест о важним друштвеним питањима.

БОНУС ВИДЕО: