Верица Шерифовић је због љубави напустила гимназију, а од самог почетка брачног живота певачица је доживљавала и психичко и физичко насиље, али је због ћерке Марије одлучила да остане поред супруга.

Фото: АТА имагес

 

- Када је Марија била мала, желала сам да напустим Рајка и поднела сам папире за развод, али он је имао везе у Крагујевцу и успео је да смува да Марија припадне њему. Доживела сам јачи нервни слом и рекла: „Ма, нека ми буде како буде. Одустајем од развода, одустајем од свега“. Сад после толико година могу да кажем, можда је то тако морало да буде - испричала је својевремено Верица и признала да је њен бивши супруг имао проблема са алкохолом.

 

 

- Просто не могу да верујем да две чашице ракије могу да промене човека. Њега су сви волели јер је друштвен, друг до коске, али кад попије две, три то више није тај човек. Тешко сам се носила са тим, нисам само ја, сви смо, и свекар, свекрва, јетрва… - причала је певачица и открила због чега је трпела.

- Била сам дете, шта сам знала са 18 година. Много сам крила, чак и од родитеља. Тата да је знао, он би га одробијао. Добро, некад сам могла да сакријем, некад нисам - присетила се својевремено певачица.

 

 

- Решила сам да кад Марија заврши гимназију да то прекинем. Мислим да сам имала најтужнији и најкраћи споразумни развод у историји. Рајко је волео да се коцка и једном типу је дуговао неке паре, дошао је кући и рекао ми: „Мораш да ми даш паре да вратим“,и ја му кажем: „Ок, колико је то?“, а он одговори 1.000 марака. И ја из шале кажем да ћу му дати 1.500 марака, али да потпише споразумни развод. И он само каже: „Нема проблема, позови адвоката и дај ми паре“. Ја реко’ полако, да одемо ми прво код адвоката. И одемо, потписа се он, узе паре и оде, а ја жена разведена - причала је она и додала:

- Нашла сам се у чуду, тај осећај – да ли да плачем, да ли да се смејем. Адвокат ме гледа и каже: „Вера, хоћете чашу воде?'“, а ја га питам: „А је л’ могу да добијем неку лепу кафу? И да ме ништа не питате“. Гледам ону кафу, пушим цигарету и питам саму себе- двадесет и нешто година, толико енергије, да не причам о својој лепоти, младости, певању, парама, кувању, свега да се то одједном пресече. Вероватно је он мислио да папир трпи све -испричала је Верица која се од Рајка развела 2003. године.

Блиц