У периоду пред нама очекује се нестабилно време уз велике осцилације у температури, а могуће су и нове непогоде.

Поједине делове Србије јуче је захватило велико невреме, а сада је метеоролог аматер Марко Чубрило најавио какво је време пред нама. Укратко Чубрило каже да ће после веома бурног понедељка до четвртка бити свежије и нестабилно, али без временских непогода. Затим следи јаче отопљење, а онда долази осетније освежење и нов период врло јаких нестабилности.

Ево шта Марко Чубрило детаљније каже о времену наредних дана.

"У уторак и среду ће ка нама струјати свежији и повремено влажан ваздух. Над северним, средишњим и западним деловима региона у уторак умерено до знатно облачно уз повремену појаву кише или пљускова, док се временске непогоде више не очекују. Јужније и источније више сунца уз ређу појаву грмљавинског пљуска. Дуваће умерен, на северу региона повремено и појачан, северозападни ветар. Дневни максимум од +15 понегде над средишњим до око +26 понегде над источним деловима региона."

Онда у среду мало топлије, али и даље нестабилно уз могуће грмљавинске пљускове, који понегде могу бити и израженији, али се јаке олује не очекују, каже Чубрило. Ветар ће бити слаб и променљив, само у зони пљускова пролазно јак. Дневни максимум од +17 до +25 степени Целзијуса.

"Од четвртка ће се преко нас пружити поље антициклона преко којег ће се ка пространом циклону над сверозападом Европе покренути осетно топлије, јужно струјање. До краја недеље јаче отопљење, те би се за викенд максимуми могли кретати од +26 до +33 степена Целзијуса."

А онда нагла промена времена.

"Последњи прорачуни модела су доста скратили тај топао талас и већ у недељу после подне симулирају локалне нестабилности као најаву премештања хладног фронта у понедељак који би донео грмљавинске пљускове, нажалост и локалне непогоде, али и осетно освежење, те би се максимуми овог дана могли кретати од око +13 понегде над северозападу до око +33 на југоистоку региона. По тренутном стању прогностичког материјала до око 14. јуна релативно свеже уз повремене пљускове, температуре око просека за овај део године."

Сумирано, до четвртка су могући још повремени пљускови, али без временских непогода, затим краће јаче отопљење које би се већ око 11. јуна могло завршити јаким нестабилностима и осетнијим освежењем.

БОНУС ВИДЕО: