Наша велика звезда Здравко Чолић иза себе има блиставу музичку каријеру на којој могу да му позавиде чак и велике светске звезде. Он је отпевао велики број песама, од којих су многе постале ванвременски хитови, а "Хајде, хајде Јасмина" дефинитивно је један од њих.

Фото: АТА имагес

 

 

Иако га сви увек кад га чујемо певамо, ретко ко се запитао ко је та Јасмина о којој је млађани Здравко певао пре више од 20 година. 

Ипак, једном приликом његов колега, Бајага је испричао причу како је дошло до тога да ова песма угледа светлост дана.

- Док сам свирао у Чорби, писао сам текстове за разне уметнике за које је Бата писао музику, а један од њих је био и Здравко. За Јасмину је то Чола већ урадио са Брегом... Добијем касету где неки... Не мислим да је украдена песма, али неко ко им је послао песму пева на турском. Пева једну реч, дадади, дадади... Нисам знао шта ће то да буде - испричао је Бајага у једном поткасту, а онда је открио да и он и Здравко Чолић знају жену којој је песма посвећена.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

- У 'Заједници', која је издала тај албум, секретарица је била Јасмина, добро смо је познавали, била јако симпатична и према мени и према Чоли и сви су је волели. Била је вредна. Она каже: 'Немам песме о себи' и сад сам као... Ја сам рекла: 'Добро, хајде, ајде Јасмина. Знам твој укус ружева. Црви раде у крви и ритам се руши, а ти се правиш да си ми фин'. Однесем Бреги и Брега каже: 'Ниси нормалан' - рекао је Бајага.

Фото: В. Данилов

 

 

Ова ванвременска песма објављена је 1997. године на Здравковом деветом студијском албуму "Кад би моја била" и већ на прво слушање постала је једна од оних које се певају у свим приликама.

Како је време одмицало постало је јасно да ће бити хит, што се с ове временске дистанце од више од 25 година сада јасно може и потврдити.

БОНУС ВИДЕО: