- Раде је човек од интегритета. Није хтео да се сврстава ни на једну страну. Распала се држава у којој је рођен и живео. Све смо то доживљавали веома емотивно - рекла је Ленка Удовички и наставља:

Фото: БЕТА

 

 

- Ишли смо колима по Дубровнику и видели сплаљени Цавтат и околна места. То нам је тешко пало. Била сам тада у другом стању с Нином, нашом првом ћерком. Раде је по повратку у Београд о томе јавно говорио на Студију Б. Није хтео да ћути. Такав је. Оно што мисли и осећа саопшти без обзира на последице - навела је она и додала:

- Иако је Београд био његов избор и жеља, морао је да га напусти после једног грубог напада. С неколико пријатеља, међу којима је била и његова студенткиња Бранка Катић, отишао у "Нану" да прослави рођење ћерке Нине. Те ноћи је један човек потегао пиштољ на њега. Свашта му је рекао, вређао га. Можете замислити шта се све ту догађало - испричала је Ленка и наставила:

Фото: З. Кнежевић

 

 

- Сутрадан је Раде отпутовао у Љубљану где је с Радком Поличем Рацом играо представу у Цанкарјевом дому. Позвао ме је и саопштио да морам да дођем у словеначку престоницу. О нападу потезању пиштоља није ми рекао ни реч. Осећала сам да се нешто крупно дешава - навела је супруга Радета Шербеџије.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: