- Rade je čovek od integriteta. Nije hteo da se svrstava ni na jednu stranu. Raspala se država u kojoj je rođen i živeo. Sve smo to doživljavali veoma emotivno - rekla je Lenka Udovički i nastavlja:

Foto: BETA

 

 

- Išli smo kolima po Dubrovniku i videli splaljeni Cavtat i okolna mesta. To nam je teško palo. Bila sam tada u drugom stanju s Ninom, našom prvom ćerkom. Rade je po povratku u Beograd o tome javno govorio na Studiju B. Nije hteo da ćuti. Takav je. Ono što misli i oseća saopšti bez obzira na posledice - navela je ona i dodala:

- Iako je Beograd bio njegov izbor i želja, morao je da ga napusti posle jednog grubog napada. S nekoliko prijatelja, među kojima je bila i njegova studentkinja Branka Katić, otišao u "Nanu" da proslavi rođenje ćerke Nine. Te noći je jedan čovek potegao pištolj na njega. Svašta mu je rekao, vređao ga. Možete zamisliti šta se sve tu događalo - ispričala je Lenka i nastavila:

Foto: Z. Knežević

 

 

- Sutradan je Rade otputovao u LJubljanu gde je s Radkom Poličem Racom igrao predstavu u Cankarjevom domu. Pozvao me je i saopštio da moram da dođem u slovenačku prestonicu. O napadu potezanju pištolja nije mi rekao ni reč. Osećala sam da se nešto krupno dešava - navela je supruga Radeta Šerbedžije.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: