Светски популарна певачица Селин Дион је признала у најновијем интервјуу да је након што су јој дијагностификовали 2022. године неизлечив синдром укочене особе, узела већу количину валијума опасну по живот. 

- Почели смо са два милиграма да видимо да ли ц́е помоц́и, а затим 2,5, па 3, 15 и 50 - рекла је за магазин Пипл Селин и додала да је дејство лека толико брзо престајало да је стално повећавала дозу, како би могла да иде на наступ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

- Једном приликом сам узела 90 милиграма валијума. Могло је да буде фатално. Нисам доводила у питање дозу јер не знам медицину. Мислила сам да ц́е бити у реду. Валијум делује неколико дана, неколико недеља, а онда више не функционише. Нисам разумела да сам могла да одем у кревет и да престанем да дишем, али учила сам на својим грешкама - прецизирала је швајцарска музичка звезда, која је у децембру 2022. године јавно саопштила да болује од синдрома укочене особе.

Певачици је болест ограничавала кретање, те није могла да пева као пре, а такође су јој попуштале гласне жице, те није наступала ка раније. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

На велику срећу није се ништа догодило, а данас је веома срећна што своје искуство може поделити са другима. 

- Веома је важно да знам... Људи који ме довољно познају, знају да нисам узимала лекове само да бих се дрогирала, само да бих била надувана или да бих била каменована. Била сам професионална колико год је то могуће током целог свог живота, дисциплинована, вредна особа која ради оно што треба да би мој глас био у врхунској форми. Радим с терапеутом како бих могла поново да певам. То је једино што знам да радим - навела је Селин.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: